Wat is de staatsvogel van Utah? Hoe is dat besloten?

Harry Flores 31-05-2023
Harry Flores

Leren over de geschiedenis van een staat is altijd fascinerend, en je kunt meer leren over elke staat door zijn staatsvogel te onderzoeken. In Utah is de staatsvogel de Californische meeuw (Larus californicus), en de reden voor deze keuze is nogal interessant. Lees verder om meer te weten te komen over waarom Utah de Californische meeuw als staatsvogel heeft gekozen.

Waarom werd de Californische meeuw gekozen als Utah's staatsvogel?

De Californische meeuw werd in 1955 door de wetgever van de staat officieel benoemd tot staatsvogel. Maar, terwijl de officiële naam voor de selectie de Californische meeuw is, wordt de vogel in officiële documenten meestal vermeld als de zeemeeuw. Maar dit is slechts een algemene naam voor deze vogels, aangezien er in de wetenschappelijke gemeenschap geen officiële soort bestaat die zeemeeuw heet.

Image Credit: 12019, Pixabay

Geschiedenis van de zeemeeuw in Utah

De zeemeeuw heeft een bijzondere plaats in de geschiedenis van de staat Utah, omdat hij in het voorjaar van 1848 de oogst van de mormoonse pioniers redde. In dat jaar werden de nieuwe kolonisten geconfronteerd met honger en hongersnood na hun eerste winter in het gebied.

Maar terwijl ze enige hoop hadden omdat er in de lente meer gewassen waren, begonnen krekels alle gewassen op te eten. Hoewel de Mormoonse pioniers probeerden de krekels weg te krijgen met verschillende methoden zoals vuur en water, hadden ze niet veel succes.

De situatie van de kolonisten was grimmig, maar in een fascinerende daad van de natuur die sommigen aan een wonder toeschrijven, verschenen meeuwen die de krekels opaten. Daarom werd de vogel gekozen als staatsvogel, en er is zelfs een herdenkingsstandbeeld met de naam Sea Gull Monument in Salt Lake City.

Waarom zijn meeuwen in Utah?

Zeemeeuwen trekken vooral door Utah, maar u denkt misschien dat u ze alleen rond de stranden hebt gezien. Vanwege hun rol in de geschiedenis van Utah waarderen veel mensen deze vogels, en ze hebben een speciale betekenis voor mensen van het mormoonse geloof.

Image Credit: Sheila Fitzgerald, Shutterstock

Kenmerken van de Californische Meeuw

Californische meeuwen kunnen aerobatische manoeuvres in de lucht uitvoeren die behoorlijk indrukwekkend zijn. Ze kunnen zelfs onbeweeglijk lijken terwijl ze in de lucht zweven, en ze gebruiken vaak windstromingen om hun luchtsnelheid te verhogen. Ze zijn voornamelijk wit met grijze vleugels, oranje snavels en poten met zwemvliezen.

Hoewel de meeste mensen meeuwen associëren met kustgebieden, zijn er verschillende soorten die Utah bezoeken op weg naar het noorden. Californische meeuwen eten bijna alles, waaronder vis, insecten, afval en zelfs voedselafval zoals oude frietjes. In Utah zul je de meeuwen waarschijnlijk zien jagen op voedselafval op parkeerplaatsen. Hoewel sommige mensen ze vervelend vinden, zijn ze meestal zachtaardig en kunnen ze helpen met het opruimen van afval.

Wat voor soort vogels zijn er in Utah?

Hoewel de Californische meeuw de beroemdste vogel van de staat is, zijn er vele andere fascinerende soorten in de staat. Voor vogelaars zijn er verschillende achtertuinsoorten, zoals roodborstjes, duiven, spechten, vinken en kolibries. Er zijn ook majestueuze roofvogels die de staat hun thuis noemen, waaronder zeearenden, steenarenden en slechtvalken.

Conclusie: Hoe meeuwen te zien in Utah

Het is meestal niet zo moeilijk om Californische meeuwen te zien in Utah. In de zomer kun je ze vinden op parkeerplaatsen of bij open water zoals het Great Salt Lake. Hoewel je misschien in de verleiding komt om de vogels te voeren terwijl je geniet van een ontspannen dagje aan het water, word je al snel overweldigd door een grote troep hongerige meeuwen. Het zijn echter geen agressieve dieren, en hun voorliefde voor voedselhielp de oogst van Utah's vroege kolonisten te redden.

Zie ook:

  • Wat is de staatsvogel van Californië?
  • Wat is de staatsvogel van Kentucky?
  • Wat is Oklahoma's staatsvogel?

Bronnen

  • //onlinelibrary.utah.gov/utah/symbols/bird/
  • //statesymbolsusa.org/symbol/utah/state-bird/california-gull
  • //wildaboututah.org/a-moment-to-think-about-our-state-bird/
  • //www.inaturalist.org/guides/12042

Uitgelichte afbeelding: Gurcharan Singh, Shutterstock

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.