11 soorten zwarte vogels in Utah (met foto's)

Harry Flores 30-05-2023
Harry Flores

Utah is bedekt met alpenbossen, rode rotscanyons en zoutpannen en heeft een gevarieerde omgeving waar merels goed kunnen gedijen. Hoewel veel gebieden droog zijn en er geen vegetatie is, zijn er toch populaties vogels die ervoor zorgen dat het ecosysteem soepel functioneert. Vandaag bespreken we 11 soorten merels in deze staat, naast hun habitat, gedrag en fysieke kenmerken. Blijf lezen omleer meer!

De 11 soorten zwarte vogels in Utah

1. Brouwers merel

Image Credit: Danita Delimont, Shutterstock

Wetenschappelijke naam: Euphagus cyanocephalus
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Onstabiel

Brewer's merel komt in alle gebieden van Utah voor en is het hele jaar door een bewoner. Mannelijke merels van deze soort hebben een volledig zwart verenkleed met subtiele groene en blauwe tinten, terwijl de vrouwtjes bruin gekleurd zijn. Door hun gelijkenis met veel andere stadsvogels blijven ze vaak in parken en steden om voedsel te zoeken. Nestelend in bomen en struiken, zijn Brewer's merels van natureZe verplaatsen zich meestal in groepen, die te zien zijn op boomtoppen en hoogspanningslijnen.

2. Grackle

Image Credit: GeorgiaLens, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Quiscalus quiscula
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Onstabiel

De grackle is een bekend lid van de merelfamilie, want ze zijn te vinden in elk bosgebied met behoorlijke blootstelling. Ze hebben een langwerpig lichaamstype en vrouwtjes hebben een meer consistente zwarte coating. Hun omnivoor dieet bestaat uit vlees, vegetatie en zaden, maar ze scharrelen ook naar restjes die mensen hebben achtergelaten. In Utah is deze soort alleen sterk aanwezig in denoordoostelijke hoek, omdat ze hier leven tijdens de broedperiode.

3. Amerikaanse kraai

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Corvus brachyrhynchos
Familie: Corvidae
In gevaar brengen: Stabiel

Een van de meest voorkomende vogels in de Verenigde Staten, de Amerikaanse kraai is te vinden in bijna elke omgeving die je maar kunt bedenken, of het nu op achterafwegen is of in bevolkte gebieden. Het zijn bekende aaseters die een behoorlijk intelligente overlevingstactiek hebben. Vaak verblijven deze geheel zwarte vogels alleen in Utah tijdens de koudere maanden omdat het klimaat niet te ruw is. Ze kunnen echter het hele jaar door levenin de noordelijke en oostelijke regio's.

4. Roodvleugelige merel

Image Credit: Meister199, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Agelaius phoeniceus
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

Het opvallende rode accent op de veren van mannelijke roodvleugelige merels is moeilijk te missen, zelfs tijdens de donkere uren. Het is niet ongewoon om deze soort te horen zingen op telefoondraden en wetland struiken als de lentedooi in werking treedt. Overal te vinden in de Beehive State, zoeken roodvleugelige merels de grond af naar insecten en insecten om hun eiwitrijke dieet te bevredigen. Ze zullen echtervliegen zeker over naar een voederbak als ze zwarte oliezonnebloempitten of graan krijgen.

5. Europese spreeuw

Afbeelding: Naturelady, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Sturnus vulgaris
Familie: Sturnidae
In gevaar brengen: Stabiel

De Europese spreeuw, een overvloedige vogel die in de meeste Amerikaanse steden voorkomt, heeft een mengeling van zwarte, groene, paarse en bruine veren over zijn hele lichaam. De gemakkelijkste manier om een mannetje van een vrouwtje te onderscheiden is door te kijken naar de gele snavel van het mannetje. Spreeuwen voeden zich over het algemeen met insecten en insecten terwijl ze in parken en straten foerageren. Door hun territoriale gedrag kunnen ze andere vogels tot last zijn,Daarom zie je ze soms de leefgebieden van andere vogelsoorten binnendringen. Europese spreeuwen worden in alle seizoenen in de staat aangetroffen.

6. Geelkop merel

Image Credit: Kenneth Rush, Shutterstock

Wetenschappelijke naam: Xanthocephalus xanthocephalus
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

Geelharige merels zien er precies zo uit als ze klinken - hun kop en nek zijn bedekt met helder geel, terwijl de rest van hun lichaam is bedekt met slanke zwarte veren. Vrouwtjes hebben echter veel minder geel, omdat dit is vervangen door donkerdere kleuren. Deze soort komt in Utah voor tijdens de paartijd, omdat ze naar de tropen van Mexico trekken voor de winterwarmte. Zoek deze vogelin moerassen en waterrijke gebieden met veel hoog gras en kattenstaarten, zul je hun heldere gele kleur niet missen!

7. Common Raven

Afbeelding: Alexas_Fotos, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Corvus corax
Familie: Corvidae
In gevaar brengen: Stabiel

Een grote vogel van de Corvidae familie, de gewone raaf is bekend om zijn mensachtige gekwaak en gekrijs als ze in de lucht zweven op zoek naar dode dieren karkassen. In de hele staat houden raven zich op aan de klifzijde van ravijnen en rotswanden in het bos; ze azen op knaagdieren uit de woestijn of resten van kampeerders. Ze leven echter ook in verstedelijkte gebieden als ze dat willen. Raven zijn gemakkelijk te spotten door hoegroot zijn, en ze bezoeken vaak bermen en wildparken waar voedsel in overvloed is.

8. Bullock's Oriole

Image Credit: PublicDomainImages, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Icterus bullockii
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

Een andere gele vogel gemengd met zwart is de Bullock's wielewaal. Deze soort wielewaal heeft weliswaar dezelfde hoeveelheid zwart als de anderen op deze lijst, maar door hun geeloranje lichaam zijn ze gemakkelijk te identificeren. U kunt ook een flits van witte en grijze veren op hun vleugels zien. De Bullock's wielewaal leeft in Utah tijdens het paarseizoen in elke hoek van de staat, maar het is het besteom ze te zoeken in open bosgebieden waar hun kleuren opvallen. Helaas houden ze niet van voederbakken en zijn ze het best te vinden op het pad.

9. Bruinkopkoevogel

Image Credit: milesmoody, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Molothrus ater
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn bruinkopcowbirds bruin van boven, maar hebben een zwart lichaam en zwarte vleugels voor het contrast. Hun dieet bestaat uit zaden en granen, dus leven ze meestal in de buurt van akkers en boerderijen voor een consistente maaltijd. Vrouwelijke cowbirds zijn veel minder kleurrijk en hebben een bruingrijze kleur over hun hele lichaam. Ze kunnen worden aangetrokken tot achtertuinen met zaden, maar wees ervan bewust dat hungedrag is niet het beste in de buurt van kleinere vogels.

10. Scott's Oriole

Image Credit: AZ Outdoor Photography, Shutterstock

Wetenschappelijke naam: Icterus parisorum
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

Een andere geel met zwarte vogel, de wielewaal, kan worden verward met de Bullock's wielewaal, vanwege hun vergelijkbare kleuren. Het is echter gemakkelijk om ze te onderscheiden door te kijken naar hun kleurpatronen - mannelijke Scott's wielewalen hebben een zwarte kop, terwijl de Bullock's wielewaal geel heeft rond dit gebied. Houd in gedachten dat de vrouwelijke Scott's wielewaal wel een geel verenkleed heeft rondom, maar de tint isveel minder verzadigd. Deze woestijnbewonende soort leeft in bijna elke droge regio van Utah, met uitzondering van sommige oostelijke delen. Zoek naar droge, open bosgebieden of woestijnhabitats met verspreide bomen. De kleur zal moeilijk te missen zijn!

11. Grootstaartfluiter

Image Credit: RBCKPICTURES, Pixabay

Wetenschappelijke naam: Quiscalus mexicanus
Familie: Icteridae
In gevaar brengen: Stabiel

In de zuidelijke en oostelijke regio's van Utah, zal de grootstaartgriet een onvermijdelijke verschijning zijn in gebieden met laaggelegen vegetatie. Een mannelijke grootstaartgriet lijkt op de gewone griet, maar hun lichaam is veel slanker, wat gedeeltelijk te wijten is aan hun lange, uitgestrekte staarten. Ze kunnen in de meeste steden worden gevonden, loerend op gazons of in akkers boven hekken. De vrouwelijke griet van dezesoort heeft een meestal bruine kleur en donkere ogen.

Laatste gedachten

Merels zijn overal in de V.S., en Utah heeft een behoorlijk aantal van deze soorten in huis. Sommige zijn gemakkelijker dan andere om naar de feeder te brengen, terwijl je voor sommige op het pad moet stappen. Hoe dan ook, we hopen dat je wat geleerd hebt over de vogelmogelijkheden in deze met canyons bedekte staat. Het is geen slecht idee om een verrekijker of telescoop mee te nemen om het ook van dichterbij te bekijken!

Bronnen
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Brewers_Blackbird
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Common_Grackle/
 • //www.allaboutbirds.org/guide/American_Crow/
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Red-winged_Blackbird
 • //www.allaboutbirds.org/guide/European_Starling
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Yellow-headed_Blackbird
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Common_Raven
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Bullocks_Oriole
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Brown-headed_Cowbird
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Scotts_Oriole
 • //www.allaboutbirds.org/guide/Great-tailed_Grackle

Uitgelichte afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.