Hoe lang mag je jagen na zonsondergang? Alles wat je moet weten.

Harry Flores 31-05-2023
Harry Flores

Als u privé-eigendom bezit, zou u kunnen aannemen dat de dieren en tijden waarop u mag jagen vrij spel zijn, maar dat is niet het geval. Alle staten hebben wetten die de dieren, seizoenen en zelfs tijden van de dag waarop u mag jagen beperken. De beperkingen beschermen de dierenpopulaties tegen overbejaging en beschermen de mensen tegen jachtongelukken in het donker. Als u op een dier jaagt buiten de wettelijke grenzen, is datbekend als stroperij, en het is een overtreding die je boetes en misschien zelfs gevangenisstraf kan kosten. Jagen op groot wild zoals herten is... gewoonlijk beperkt tot de uren tussen 30 minuten voor zonsopgang en 30 minuten na zonsondergang De wetten verschillen echter per staat. Lees verder voor meer informatie over jagen na zonsondergang.

Op welke dieren kun je 's nachts jagen?

In New York is de jacht op groot wild alleen toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang. Sommige mensen hebben tegen deze regeling geprotesteerd omdat met name herten crepusculair zijn, wat betekent dat ze het meest actief zijn in de schemeruren dan midden op de dag of 's nachts. Sommigen beweren dat de regel van zonsopgang tot zonsondergang hun productiviteit beperkt, omdat de beste tijd om een bok te schieten tussen 9 en 10 uur is, voordatvertraagt de jacht omdat herten niet zo actief zijn op het midden van de dag.

In sommige staten is de nachtjacht geheel verboden, maar over het algemeen kunt u wel jagen op wilde zwijnen en "ongedierte" zoals wasberen en coyotes, alleen niet op dieren die u normaal gesproken voor het vlees oogst. In sommige delen van het land worden coyotes beschouwd als een beschermde diersoort, dus controleer de richtlijnen van uw staat voor de meest nauwkeurige informatie. Andere dieren waarop vaak 's nachts wordt gejaagd zijn onder anderealligators, kikkers en opossums.

Image Credit: Robert Nyholm, Shutterstock

Wat is het doel van jachtseizoenen?

Jachtseizoenen zijn niet nationaal gestandaardiseerd, maar worden bepaald door natuurbiologen in de staat die de plaatselijk verblijvende dieren bestuderen. Open jachtseizoenen worden berekend om paringstijden te vermijden en kunnen veranderen afhankelijk van de totale populatie van de soort. Een jachtseizoen kan bijvoorbeeld vroegtijdig sluiten als de soort een dip in de populatiegrootte ondervindt of eensignificant leed als gevolg van omgevingsfactoren.

De beperkingen op de specifieke tijdstippen van de dag zijn over het algemeen meer gericht op de bescherming van de mens. Schieten in het donker kan leiden tot tragische vergissingen, zoals het verwarren van een andere jager met een grootwilddier. Bovendien kan een schot in de nacht de plaatselijke wetshandhaving verwarren, die in de kleine uurtjes waakzaam is om criminaliteit te voorkomen.

Image Credit: melissamn, Shutterstock

Welke andere jachtbeperkingen moet ik kennen?

In sommige staten, zoals Alabama, is nachtzicht volledig verboden. Andere staten hebben meer genuanceerde regels, maar verbieden het gebruik ervan niet volledig. Ook zijn niet alle dieren legaal om op te jagen in elke staat. Bovendien moet u misschien een speciale vergunning hebben om 's nachts te jagen - als het al is toegestaan. Het is heel belangrijk om vertrouwd te raken met de jachtwetten en -beperkingen in uw staat, zodat uniet per ongeluk in juridische problemen komen.

Laatste gedachten

Hoewel het van de staat afhangt, is de jacht op groot wild dat gewoonlijk voor het vlees wordt gedood, zoals herten en beren, beperkt tot de uren tussen 30 minuten voor zonsopgang en 30 minuten na zonsondergang. Kleinere dieren waarop gewoonlijk wordt gejaagd vanwege milieuproblemen, zoals coyotes en wasberen, mogen 's nachts worden bejaagd, maar niet in alle gebieden. Ongeacht waar u gaat jagen - zelfs alsals het op uw eigen land is, moet u bij de plaatselijke politie nagaan wat de regels in uw gebied zijn. Het niet naleven van de regels kan leiden tot boetes, schorsing van uw jachtvergunning of zelfs gevangenisstraf, afhankelijk van waar u woont.

Bronnen
  • //www.hunter-ed.com/blog/hunting-basics-hunting-seasons/
  • //properhunting.com/is-it-legal-to-hunt-deer-at-night/
  • //www.treehugger.com/what-is-a-crepuscular-animal-4864558

    //www.outdoorlife.com/opinion/new-york-deer-hunting-hours/

Uitgelichte afbeelding: Kyle Glenn, Unsplash

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.