Zijn uilen Roofvogels of Roofvogels?

Harry Flores 30-05-2023
Harry Flores

We hebben allemaal wel eens gehoord van "roofvogels" en "raptors". Deze termen verwijzen naar het vogelrijk en helpen om vogels te identificeren die voornamelijk andere dieren eten. Allesetende vogels zoals papegaaien die vegetatie en dierlijke eiwitten eten, worden niet beschouwd als roofvogels of raptors. Vogels zoals uilen jagen en doden hun voedsel echter uitsluitend omdat het carnivoren zijn. Zijn uilen dus roofvogels of raptors? In feite zijn het roofvogels! Onze gids hieronder onderzoekt het verschil en hoe uilen zijn ingedeeld.

Uilen zijn roofvogels

Veel mensen beschouwen roofvogels als roofvogels. Er is echter een verschil tussen de twee. Roofvogels zijn meestal actief en jagen overdag. Roofvogels slapen meestal overdag en jagen 's nachts op hun voedsel. Aangezien uilen nachtdieren zijn, zijn het roofvogels. Het is ook belangrijk op te merken dat roofvogels worden geclassificeerd onder de term "roofvogels", maar dit is niet waar deandersom.

Twee vogelorden vormen de roofvogels. De ene orde heet Falconiformes, die worden beschouwd als roofvogels. Meer dan 500 soorten vallen in deze categorie, waaronder de havik, de gier en de arend. Uilen maken deel uit van de tweede vogelorde, Strigiformes, die worden beschouwd als gewone roofvogels - geen roofvogels. Van beide orden is bekend dat ze vergelijkbare jachtmethoden hebben, maar ze zijn niet nauw met elkaar verbonden.verbonden of op een andere manier met elkaar verweven.

Image Credit: kurit-afshen, Shutterstock

Het verschil tussen raptors en roofvogels

Omdat roofvogels en roofvogels veel jachtkenmerken gemeen hebben, worden uilen soms raptors genoemd. Deze verwijzing is gemakkelijk te begrijpen omdat het verschil tussen roofvogels en roofvogels miniem is. Roofvogels jagen 's nachts en raptors overdag. Als roofvogels hebben uilen ogen aan de voorkant van hun gezicht, in tegenstelling tot de meeste roofvogels, die ogen aan de zijkanten hebben.

Roofvogels hebben geen geweldig nachtzicht, terwijl uilen een prooi kunnen vinden, zelfs wanneer de maan door wolken is bedekt. Zowel roofvogels als roofvogels hebben een uitstekend dieptezicht, waardoor alle vogels onder deze twee paraplu's kunnen uitblinken in de jacht, of het nu dag of nacht is. Uilen kunnen hun kop veel meer graden naar links en rechts draaien dan de typische roofvogel dat kan.

Roofvogels zijn belangrijk voor het ecosysteem

Roofvogels zoals de uil zijn essentiële onderdelen van een gezond ecosysteem. Zij houden insecten- en knaagdierpopulaties in toom, zodat genoemde populaties hun omgeving niet overwoekeren en hun ecosysteem in een voedselwoestijn veranderen. Het onder controle houden van prooisoorten op de grond helpt ook de vegetatie gezond te houden. Zonder roofvogels kunnen onze eigen huizen overspoeld worden met knaagdieren.

Image Credit: LoneWombatMedia, Pixabay

Conclusie

Uiteindelijk zijn uilen roofvogels, maar het zijn geen roofvogels. Roofvogels worden wel beschouwd als roofvogels. Een gemakkelijke manier om naar deze vogels te verwijzen is ze roofdieren te noemen. Zowel roofvogels als roofvogels gebruiken hun scherpe klauwen en snavels om hun prooi neer te halen, maar ze jagen op verschillende momenten van de dag. Hoewel uilen roofdieren zijn, zijn het prachtige dieren die elkemens het geluk zou hebben in het wild te onderzoeken.

Uitgelichte afbeelding: ElvisCZ, Pixabay

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.