Wat is Ohio's staatsvogel? Hoe is het beslist?

Harry Flores 18-08-2023
Harry Flores

Elke staat heeft een vogel die hem vertegenwoordigt en een reeks andere symbolen die de kenmerken van het gebied uitdrukken. Elke staat heeft zijn redenen om deze vogels de belangrijkste vertegenwoordigers te noemen en Ohio heeft zijn eigen geschiedenis. Dus of je nu een inwoner van Ohio bent of op zoek bent naar meer informatie over staatsvogels, wij hebben het voor je.

Ohio heeft een van de meest levendige vogels van allemaal om het te vertegenwoordigen - de mooie rode kardinaal (en hij is niet de enige.) Dus, wat onderscheidt de kardinaal van de rest van de gewone tuinvogels die u misschien ziet - afgezien van zijn elektrische kleur en charmante uiterlijk? Sta ons toe u in te lichten.

Geschiedenis van Ohio: Staatsvogelverklaring

Image Credit: TheBirdBird, Pixabay

De staat Ohio werd gesticht op 1 maart 1803, maar werd kort daarvoor, op 19 februari 1803, door het Congres erkend als 17e staat. Hoewel het in 1788 voor het eerst werd ontdekt door Europese kolonisten als onderdeel van het Northwest Territory.

Natuurlijk bezaten de Indianen het land voordat de kolonisten kwamen, maar dat is een andere geschiedenisles!

Terwijl de wetgevers hun hoofden bij elkaar begonnen te steken om alle belangrijke aspecten van de algemene stichting van de staat te bedenken, kwam de staatsvogel ter sprake. Staatsvogels werden gekozen als een middel om de schoonheid, diversiteit en uniciteit te tonen die elke staat onderscheidt van zijn buren.

Beslissen over de kardinaal

Hoewel Ohio in 1803 een staat werd, besloot het pas veel later welke vogel het tot staatsvogel wilde uitroepen. Dat is waarschijnlijk een wonderlijke zaak, want kardinalen waren veel zeldzamer omdat de staat vol dichte bossen zat, wat geen natuurlijke habitat is voor kardinalen.

In tegenstelling tot sommige andere vogels die prachtig gedijen in dichtbeboste gebieden, geven kardinalen de voorkeur aan minder gebladerte, open plekken en zelfs enigszins bevolkte steden om hun thuis te noemen. Aangezien er in Ohio vóór de ontbossing weinig plaatsen waren die aan deze beschrijving voldeden, waren de aantallen schaars.

Het aantal kardinalen nam enorm toe door de immense veranderingen die de staat onderging in de eerste honderd jaar van vestiging. We begonnen in groten getale bomen te kappen voor woningbouw, het winnen van brandstofbronnen en het op gang brengen van de industrialisatie.

Dus, als Ohio een vogel had willen vinden voordat de kardinaal een gewone verschijning werd, hadden we misschien een andere vogel genomen, zoals een kalkoen, Amerikaanse kraai, of zelfs een roodborstje. Maar dat is niet gebeurd - gelukkig voor de staat.

In 1933 verklaarde de Algemene Vergadering van de Buckeye State de Kardinaal officieel tot vertegenwoordiger. Maar waarom, vraagt u? Omdat het mooie rode verenkleed de kolonisten deed denken aan de rode gewaden van de katholieke Kardinaal.

Het lijkt zo passend, aangezien het in die tijd bijna onmogelijk was om bij zonnig weer buiten te zijn zonder één of zelfs tonnen van deze schoonheden vrolijk om je heen te zien kwetteren.

Ook nu nog passen kardinalen perfect bij vogelvoeders, op schuttingpalen en in bomen in de voortuin. En daar blijft het niet bij: van de top tot de bodem van Amerika genieten en vieren vele staten deze bijzondere soort.

In feite steelt het de meeste stemmen van de staat, ook beschouwd als de vertegenwoordiger van:

 • Illinois
 • Indiana
 • Kentucky
 • North Carolina
 • West Virginia
 • Virginia

Dus eigenlijk hebben de meeste omliggende staten van Ohio deze vogel ook geselecteerd om dezelfde nobele redenen, en wij vinden dat hij alle lof verdient!

En vergeet niet dat Arizona een professioneel voetbalteam naar hen heeft genoemd!

Alles over kardinalen

Image Credit: Ami Parikh, Shutterstock

Dus, wat maakt een kardinaal zo opmerkelijk? Deze vogels zijn fascinerend, en er is meer aan hen dan op het eerste gezicht lijkt. Dus, laten we de vogel leren kennen als een soort en hoe zijn staatkunde de mascottes, festivals en achtertuinen van Ohio heeft beïnvloed.

Fundamentele kardinale feiten

Wetenschappelijke naam: Cardinalis cardinalis
Bevolking: 100 miljoen
Maat: 8-9 inches
Gewicht: 1-2 ons
Levensduur: 3 jaar (in het wild)
Natuurlijke vijanden: Haviken, eekhoorns, uilen, slangen, huishonden en katten...

Image Credit: Miles Moody, Pixabay

Kardinalen zijn onmiddellijk herkenbare vogels, met een rood verenkleed en een zwart masker. Vrouwtjes zien er echter een beetje anders uit. De vrouwelijke kardinaal, die seksueel dimorf is, heeft een stoffig bruinrood verenkleed met een oranjeachtige snavel zonder het klassieke zwarte masker - hoewel ze kleine zwarte contouren hebben die minder opvallend zijn.

Ze heeft echter wel dezelfde lichaamsbouw, snavelvorm en kopspits als haar mannelijke tegenhanger, zodat ze ondanks kleurverschillen toch gemakkelijk te onderscheiden zijn als kardinalen. Deze vogels zijn monogaam, met hier en daar een kleine uitzondering, wat betekent dat ze voor het leven paren. En nu de zuchten.

De enige keer dat een Kardinaal een nieuwe partner zoekt, is na de dood van een geliefde, en soms nooit. Je kunt niet de ene hebben zonder de andere, dus hou je ogen open als een mannetje je aandacht trekt. Zijn gebonden geliefde is niet ver achter hem.

In tegenstelling tot sommige van hun trekkende neven trekken kardinalen helemaal niet. Veel vogelliefhebbers houden van deze soort omdat ze kunnen nestelen in zelfgemaakte vogelhuisjes, hoekjes in bomen en nestkastjes. Zo kun je de hele winter lang deze mooie vogels bekijken tegen de glanzend witte sneeuw.

Kardinalen vallen erg op zonder dat je ze ziet vanwege hun prachtige muziek. Dus ook al zie je deze prachtig gevederde kleine vogels misschien niet als eerste rondhangen, je hoort ze misschien wel.

Staatsgerelateerde kardinale evenementen/teams/feesten

ImageCredit: GeorgeB2, Pixabay

Op de Ohio State Fair staat de kardinaal heel letterlijk. Er staat een reusachtig standbeeld van deze vogel generatie op generatie. Bij alle festiviteiten staat hij voor het hart van Ohio en hoe belangrijk hij is voor de geschiedenis van de staat.

Wat betreft sportgerelateerde festiviteiten is er de Ohio Cardinal Conference, een groepering die bestaat uit:

 • Volleybal
 • Golf
 • Cross country
 • Voetbal

Naast sportverenigingen zijn er ook festivals en evenementen in naam van de Kardinaal, maar die zijn misschien kleiner in omvang en veel afhankelijker van de stad.

Spirituele betekenis van kardinalen

Image Credit: Piqsels

Een leuk gegeven is dat kardinalen nogal wat aanhang hebben in spirituele gemeenschappen in verschillende religies en culturen.

Sommigen denken dat kardinalen een teken zijn dat een overleden dierbare in de buurt is en troost brengt aan hen die pijn lijden door hun afwezigheid. Het is een geruststelling van de andere kant dat ze altijd bij je zijn. Je kunt online tonnen koopwaar krijgen met kardinale afbeeldingen die deze boodschappen aanprijzen.

De donkere kant van deze mythe is dat een kardinaal die tegen uw raam vliegt of pikt, het overlijden van een dierbare kan betekenen. Yikes, geen dank aan die theorie

Toch? Laat het bijgeloof varen en geniet van de schoonheid, zeggen wij.

Kardinalen symboliseren ook manifestatie, evenwichtige levensstijl, toewijding en het stellen van grenzen in metafysische kringen. Dus, zie je een Kardinaal, weet dan dat het tijd is om van je huiselijk leven te genieten.

Afgezien van het spirituele, natuurlijk, zijn kardinalen in elk opzicht een vogel om naar te kijken, ze brengen vrolijkheid en schoonheid waar ze ook zijn.

Conclusie

Dus nu weet je een beetje geschiedenis achter de Kardinaal en waarom hij werd gekozen als Ohio's eigen staatsvogel. Het is geen wedstrijd waarom de Kardinaal werd gekozen, vanwege zijn religieuze beeldspraak. Vanwege zijn uniekheid en uiterlijk, dat opvalt tussen de rest. Het observeren van een Kardinaal in zijn natuurlijke omgeving is zowel hartverwarmend als opwindend.

Als je in Ohio woont of van plan bent de staat te bezoeken, zul je deze prachtige vogel waarschijnlijk zien, ongeacht het seizoen. Je kunt zijn schoonheid en zijn natuurlijke habitat altijd en overal in de staat observeren.

Zie ook:

 • Wat is de staatsvogel van Illinois?
 • Wat is Florida's staatsvogel?
 • Wat is de staatsvogel van Hawaï?
 • Wat is de staatsvogel van Kansas?

Uitgelichte afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.