Houden windklokken vogels weg?

Harry Flores 13-08-2023
Harry Flores

Bezoekende vogels vullen uw tuin met zang en eten ongewenste insecten uit het landschap, maar ze kunnen ook problematisch worden. Tuinvruchten en groenten zijn de favoriete lekkernijen van onze gevleugelde vrienden, en ze kunnen problemen veroorzaken als ze zich nestelen op lastige plaatsen en uw vensterbank als toilet gebruiken. Windgongs ophangen kan de vogels aanmoedigen om te vertrekken, maar kleinere modellen zijn minder effectief dan de luidere, grotere gongs. Het geluid van het klokkenspel kan vogels zodanig irriteren dat ze vertrekken, maar ze kunnen het geluid verdragen en terugkeren.

De 10 beste manieren om vogels af te weren

Hoewel u vogels kunt verjagen met windgongen, kunt u ook andere technieken gebruiken om vogelpartijen in uw tuin te ontmoedigen. Vogels zijn intelligente wezens die met een afschrikmiddel korte tijd voor de gek kunnen worden gehouden, maar ze zullen naar hetzelfde gebied terugkeren als het apparaat minder irritant of bedreigend lijkt.

1. Klokkenspel

Grote klokkenspelen zijn hinderlijker voor vogels, maar u moet ze installeren op een plek waar veel wind staat. Als u er een in de hoek van een schutting of veranda hangt, maakt hij minder geluid omdat hij aan twee kanten wordt geblokkeerd door de wind. Een luid klokkenspel kan de gevleugelde indringers verjagen, maar het kan ook uw buren irriteren.

Image Credit: PopeMa, Pixabay

2. Vogelverschrikkers

De vogelverschrikkertechniek kan vogels overhalen om zich elders te verzamelen, maar neproofdieren houden niet elke vogel voor de gek. Uilen jagen vaak op zangvogels en hun jongen, en sommige kleinere vogels kunnen van uw terrein worden afgeschrikt als ze hun vijand bij een raam of tuin zien loeren. U kunt een paar dollar meer uitgeven voor een model dat oplicht en uilengeluiden maakt, maar een goedkope plastic lokvogel is misschien al voldoende.nodig. Sommige huiseigenaren hebben succes gehad met een nep uil in combinatie met andere afschrikmiddelen.

3. Tuin netten

Fruitbomen en andere kleine planten kunnen worden beschermd tegen plunderende vogels door ze te bedekken met beschermend vogelnet. Vogels zullen niet landen op een struik bedekt met gaas, maar ze kunnen proberen via de bodem binnen te komen. Nadat u de plant hebt ingepakt, kunt u de uiteinden vastbinden aan de onderkant van de stam om toegang tot de binnenkant te voorkomen. Controleer het net zorgvuldig op openingen of toegangspunten die niet helemaalbedekt. Als een vogel door een kleine opening binnenkomt, kan hij moeite hebben de uitgang te vinden en vast komen te zitten in het net.

4. Scat Mats

Afschrikmatten hebben verhoogde rubberen spikes die een landing ongemakkelijk maken, maar ze zijn niet schadelijk voor de vogel. De matten kunnen nestelen voorkomen en voorkomen dat vogels op uw vensterbank of terras poepen. Sommige matten kunnen worden bevestigd met plakband, en bij andere moet u schroeven aanbrengen in een hard oppervlak zoals hout of baksteen. Als u de matten meerdere maanden buiten moet laten liggen, kijk dan voor heavy-dutyproducten met UV-bescherming die bestand zijn tegen extreme temperaturen.

Image Credit: pixelcreatures, Pixabay

5. Metalen of plastic spikes

Metalen spikes zijn gebruikt in stedelijke gebieden om te voorkomen dat duiven en andere zwermende vogels een puinhoop maken op auto's, maar het gebruik ervan is controversieel. Hoewel vogels de spikes vermijden voordat ze erop landen, zijn sommige activisten van mening dat het beperken van de nestplaatsen van een vogel wreed is. In plaats van metalen punten te gebruiken, kunt u plastic punten gebruiken om te voorkomen dat vogels uw terras, schutting of patio verstoren. Sommige huiseigenarenvinden de stekels er niet mooi uitzien, maar ze houden vogels op afstand.

Verschillende bedrijven en huiseigenaren gebruiken de spikes op gebouwen, maar een vastgoedbeheerder in Clifton, Bristol, Engeland, plaatste plastic spikes op boomtakken om de luxe auto's eronder te beschermen. Hoewel de punten niet schadelijk zijn voor vogels, waren sommige omwonenden verontwaardigd dat duiven niet op de bomen konden neerstrijken.

6. Reflecterende stroken

Als vogels uw tuin aanvallen, kunt u reflecterende strips gebruiken om ze af te schrikken. Reflecterend mylar weerkaatst het zonlicht en verstoort het landingsproces van een vogel. U kunt het materiaal vastbinden aan takken of bevestigen aan palen die u rond de tuin plaatst. Het materiaal is effectiever als het waait, omdat het geritsel en de bewegende kleuren vogels meer afleiden dan stilstaande stukken.

Afbeelding: Anakumka, Pixabay

7. Reflecterende bollen

U hebt waarschijnlijk reflecterende bollen gezien in tuinen en uitgestald in winkels, maar ze zijn meer dan alleen decoratieve voorwerpen. Net als de reflecterende tape, reflecteren de bollen, ook wel tuinballonnen genoemd, licht op zonnige dagen. U moet er misschien meerdere in uw tuin plaatsen om de vogels weg te houden, en ze zijn niet zo nuttig als het bewolkt is.

8. Geluidsdempers

Een bewegingsgeactiveerd afschrikmiddel kan vogels weghouden van landingsplaatsen en tuingebieden. Sommige producten hebben licht en geluid, en andere vertrouwen alleen op ultrasone golven. Sommige tuiniers zijn geslaagd met ultrasone apparaten, maar studies naar de doeltreffendheid van de apparaten hebben niet vastgesteld dat ze effectief zijn tegen insecten, knaagdieren of vogels. Vogels hebben een vergelijkbaar bereik van het gehoor als mensen, en het is onduidelijkwaarom een vogel last zou hebben van geluidsgolven die hij niet kan horen. Wij stellen voor alleen de lawaaimakers te gebruiken die hoorbare geluiden maken om vogels te verjagen.

Image Credit: Pixel-Shot, Shutterstock

9. Wijzigingen aan de voeders

Vogels verzamelen zich vaak op terrasrails en hekken terwijl ze wachten op hun beurt bij het vogelvoederhuisje, maar u kunt de voederhuisjes verplaatsen om de vogelpoep in uw tuin tot een minimum te beperken. Plaats de voederhuisjes dichter bij bomen en struiken, zodat ze de takken gebruiken in plaats van uw veranda of dek. Sommige soorten, zoals blauwe gaaien, geven de voorkeur aan staande voederhuisjes in de buurt van struiken omdat ze meer privacy bieden dan hangende voederhuisjes.eenheden. Als de vogels problemen hebben, zelfs als u de voederbakken verplaatst, kunt u ze verwijderen, zodat ze een andere tuin vinden om te bezoeken.

10. Tuinvlies

Vorstbeschermers, ook wel tuinvlies genoemd, beschermen planten en kruiden tegen vorst, maar voorkomen ook dat vogels uw fruit roven. Tuinvlies is betaalbaar en gemakkelijk te bevestigen aan kleine bomen en struiken. U kunt het met touw of elastische tape aan de stam van de plant binden. Op warme dagen moet u het verwijderen om oververhitting te voorkomen.

Zijn windklokken een betaalbaar afschrikmiddel?

Vergeleken met de andere afweermiddelen zijn windgongen de duurste optie. Kleinere klokken zijn goedkoop, maar je hebt een grote set nodig om vogels weg te houden. Decoratieve handgemaakte klokken kunnen een paar honderd dollar kosten, maar de meeste afschrikmiddelen zoals spikes, globes en vlies zijn minder dan $30. Premium klokken zijn echter aantrekkelijk, en je kunt andere belemmeringen gebruiken om de vogels af te weren als je wilt hoe deWij raden aan de afschrikwekkende matten of reflecterende strips te proberen voordat u een mooie windgong of hightech lawaaimaker koopt.

Conclusie

Windgongs kunnen vogels afschrikken als ze genoeg lawaai maken en in winderige gebieden worden geplaatst, maar sommige vogels zullen het geluid negeren nadat ze eraan gewend zijn geraakt. Het toevoegen van rubberen spijkermatten of plastic spikes aan de landingsplaats kan deze onaantrekkelijk maken voor vogels, en reflecterende voorwerpen en tape kunnen heldere reflecties creëren die vogels die proberen te landen desoriënteren. Valse uilen en lawaaimakers zijn andereopties, maar ze zijn niet zo succesvol als andere fysieke afschrikmiddelen.

Uitgelichte afbeelding: angelsover, Pixabay

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.