4 soarten Bluebird-soarten yn 'e FS (mei foto's)

Harry Flores 01-08-2023
Harry Flores

Wisten jo dat bluebirds faak ferbûn binne mei harmony, earlikens en wille? De Native Americans beskriuwe dizze fûgels as mentors yn har legindaryske ferhalen, en blykber mochten allinnich harren helden sokke ferhalen fertelle. Dus elke kear as jo dy opfallende azuurkleuren yn 'e loft fleane, witst gewoan dat dy fûgels yn guon kultueren heech wurdearre wurde.

Hjoed sille wy de ferskate bluebird-soarten sjen dy't yn 'e FS fûn wurde. Wy fiele ús lykwols ferplichte om jo te fertellen dat dizze list miskien net guon soarten omfettet, om't se jierrenlang net binne sjoen nei't se migrearre binne. De oarsaak fan dy migraasje wie ferlies fan habitat, iets dat wy ûntmoedigend fûnen, sjoen it wie te foarkommen. Mar, jo witte, it is wat it is.

De 4 soarten Bluebird Species yn 'e Feriene Steaten

1. The Eastern Bluebird

Image Credit: Steve Byland, Shutterstock

De Eastern Bluebird is in hiel gewoane fûgel yn Noard-Amearika, mar net de ienige gewoane blauwe fûgel. As birder moatte jo dat ferskil begripe. Besykje te learen oer har ûnderskiedbere skaaimerken, of jo sille it bedarje mei in oare soarte - lykas de westlike of berchbluebird, bygelyks.

Wat makket dizze soart te ûnderskieden fan oare soarten?

Wy moatte earst nei syn rekken sjen. Se binne allegear tsjuster, puntich, tin, en hawwe meastentiids in bleker gap. En dit jildt foar sawol dedrage it werom nei harren feeding stasjon.

En dit is hoe't wy witte dat se kinne wêze agressyf. Wylst se de proai fermoardzje, sille se it kontinu slaan op in tûke of hurd oerflak gewoan om it te ferdielen. Moai grafysk as jo it ús freegje.

Nêst

De berchblau kin nêst yn in fûgelhúske, of yn in fatsoenlik útsjende holte. Se binne primêre holte nesters, en it is de manlike ferantwurdlikheid in scout mooglike siden. It wyfke sil lykwols it lêste sizzen hawwe oer wêr't it plak wêze moat en hokker materialen brûkt wurde moatte by de bou.

Behâld

Bergblaufûgels binne net bedrige, mar se konfrontearre mei deselde problemen konfrontearre troch ferskate Bluebird soarten út dêr-de ferneatiging fan nestplakken, en it brûken fan gefaarlike bestridingsmiddels. Dus nochris smeekje wy jo om ús te helpen dizze prachtige skepsels te rêden.

Konklúzje

En sa binne wy ​​oan it ein kommen fan it stik fan hjoed. Jo kinne altyd kontakt opnimme mei ús as jo fragen of suggestjes hawwe dy't jo wolle meitsje. Unthâld gewoan, troch it bewarjen fan ús wylde dieren, sille wy derfoar soargje dat ús bern en de bern fan ús bern genietsje kinne fan dizze ongelooflijke soarten en de natuerlike wrâld.

Foardat jo geane ... besjoch wat fan ús oare top-trend berjochten:

  • 6 soarten fûgelfearen (mei foto's)
  • Wa hat de teleskoop útfûn en wannear? In folsleine skiednis
  • 15 soarten kraanfûgelsSoart (mei foto's)

Featured Image Credit: Jesse Nguyen, Shutterstock

jonkjes en de folwoeksen fûgel. Mei it each op harren algemiene foarm kin it it bêste omskreaun wurde as klassike passerine, mar mei in rûne holle en rjochte hâlding.

It mantsje fan it wyfke te ûnderskieden is ek maklik. De sturt, rêch, wjukken en de kop fan 'e manlike fûgel sille allegear blau wêze. Mar as jo de boarst, it kin, de flanken en de kiel goed omtinken jaan, dan sille jo in roastreade skaad fernimme.

No, om te fertellen oft it froulik is, moatte jo it mar fergelykje mei de oare manlike fûgels der omhinne. As it der in protte bleek, stoffich en doffer útsjocht, is dat in froulike Eastern Bluebird.

Gedrach

De Eastern Bluebird is net it type fûgel dêr't op hinget syn eigen. Se hâlde fan migrearje yn pearen as lytse keppels. En yn 'e winter sjogge jo se allegear byinoar njonken in fiedingsboarne.

It is frij maklik om se te sjen, om't se graach op struiken of lege beamtûken sitte as se sykje nei ynsekten dy't krûpe of fleane ticht by de grûn.

Dieet

Over ynsekten sprutsen, it is fan belang om te merken dat de Eastlike Blauwefûgel benammen ynsecteet is. It wichtichste dieet fan in ynsecteetende fûgel omfettet ynsekten, wjirms en ferskate oare ynvertebraten. Mar dat is meast yn 'e maitiid en simmer. Yn 'e winter of hjerst - in tiid dat it fangen fan ynsekten lestich is troch har knappe oantallen - oerlibje se op beammen en fruchten. Jo sille allinich sjen kinne dat se fiede op hagedissen of oarelytse amfibyen op in minne dei.

Nêst

De Eastlike Bluebirds binne monogaam fan natuer. Se sille allinich nije partners fine as de hjoeddeistige partner sûnder notice MIA giet. Dit kin barre as in jager ien opspoar en besleat om it te brûken foar doelpraktyk - Fertrietlik - of as in rôfdier gelok hat.

Ek binne se fûgels dy't holten nestelje. En it nêstmateriaal sil ûnder oaren lytse tûken, in lytse hoemannichte gers, en wat pine needles.

Behâld

It is wier dat de fûgel net bedrige is of sa. Mar wat se jo fergetten te fertellen is, har populaasje hat yn 'e rin fan' e jierren in konstante delgong west. Dat komt benammen om't it grutste part fan har nêstplakken altyd ferneatige of oernommen wurde troch oare fûgels, dy't agressiver fan natuer binne. Agressyf yn de sin dat se ree binne om tegearre mei syn jongen de blau te deadzjen, moatte se besykje te fersetten.

Kinne jo der wat oan dwaan? Ja dat kinsto. Bou fûgelhúskes mei lytse yngongsgaten. Grut genôch om it maklik te meitsjen foar de bluebird om tagong te krijen, mar lyts genôch om alle oare net-winske gasten te blokkearjen dy't besykje mei har te rommeljen.

Jo kinne de regearing ek in petysje oanfreegje om it gebrûk fan bestridingsmiddels mei skealike gemyske stoffen te blokkearjen. stoffen. De soarte dy't úteinlik dizze prachtige soarten fermoardzje, of har aviêre ymmúnsysteem kompromittearje.

2. Western Bluebird

Ofbyldingskredyt: TakahashiFotografie, Shutterstock

Yn ferliking mei de Mountain Bluebird en de Eastern Bluebird, sille jo se selden fine yn grutte greiden. Se wenje leaver yn iepen bosken, of gebieten dêr't de boaiem, fegetaasje en/of hydrology yn in wichtige graad feroare binne. Wy hawwe it oer gebieten lykas ôfbrutsen gebieten en ferbaarnde bosken.

Gedrach

De Westlike Bluebird sit graach op buorden en omheiningsposten. Okee, lit ús dat mar wer formulearje: se sitte op alles dat ticht by de grûn is. Tichtgenôch om te sjen wat der ûnderoan bart, mar heech genôch om de proai net te spookjen.

Se sille it hiele gebiet efkes trochsykje, en fleane fuort as se gjin ynsekten yn de omkriten fine. . Mar as se dogge, sille jo sjen dat se abrupt deldûke, en gripe it mei har fuotten. Fansels binne de skonkfunksjes net sa oanpast en sterk yn ferliking mei dy fan 'e raptor, mar se binne like effektyf.

Dieet

As jo ​​​​wolle, kinne jo de Western Bluebird hawwe foar in húsdier. Se binne heul maklik te lûken, om't se graach fiede op mealworms. En ja, jo hiene gelyk om oan te nimmen dat se insectivore fan natuer binne, om't se binne. Behalven de mielwjirm ite se graach slakken, kevers, sprinkhanen, wespen en sels ynvertebraten fan seedieren.

Mar dat jildt foaral simmers. Yn 'e winter, as it iten min is, sille se oergean nei sied en fruchten. Dat is de ienige tiid fanjier dat jo te sjen krije dat se jeneverbes, frambozen, sumak, vlierbessen en gifeik opsnuorje.

Nêst

De Westlike Bluebird is in holte nester. En as it tiid is om te fokken, sille jo sawol de manlike as froulike skout ferskate holten sjen, besykje te sykjen nei in gaadlik. De beammen dy't brûkt wurde omfetsje it katoenhout, iken, wylgen, pine en sycamore. Soms sille se nêst yn 'e moddernêsten fan' e swollen of binnen in gebou.

Behâld

Oant 2015 wie der gjin soargen oer de Westlike Bluebird-populaasje . Dingen feroare doe't in enkête fûn út dat houtkap, weidzjen en de groei fan bosken bydroegen oan har habitatferlies. De praktyk fan it fuortheljen fan deade beammen waard ek neamd as reden foar dit ferlies fan habitat.

Mar alles besjoen stiet de Westlike Blaufûgels net oeral as in bedrige soart.

3. Lazuli Bunting

Ofbyldkredyt: Feng Yu, Shutterstock

It is maklik om de bunting foar de bluebird op it earste each te betize, om't se sa'n bytsje lykje. As jo ​​sûnder ûnderfining, mar besykje út te finen hokker is wat, rjochtsje gewoan op 'e grutte en bouwe. Bluebirds binne signifikant grutter, en hawwe in bredere bou yn ferliking mei buntings. Se misse ek de wjukbalken, in eigenskip dat faaks yn ferbân brocht wurdt mei de bunting.

Sjoch ek: 10 Kearsfotografy-ideeën om jo te ynspirearjen

Guon fan 'e oare wichtige funksjes om nei te sykjen omfetsje de kegelfoarmige bek, en deûngewoan lange sturt. Wy fine dy sturtlingte faaks ûngewoan lang, want as je it fergelykje mei de totale grutte fan de fûgel, sjocht it der oerdreaun út.

De manlike en froulike buntings binne ek oars. De rêch fan 'e manlike fûgel sil in brune wask hawwe, wylst de rest fan' e boppeste gebieten turquoise sille wêze. Harren lores binne altyd swart, en soarte fan jout dit masker-like effekt. De ûnderste sturt en de búk sille wyt wêze, mar de boarst is altyd in rike reade kleur.

Froulju hawwe ek in wite ûnderkant, mar har boarsten en hollen binne brún en soms griisbrún. Har skouders binne altyd blau, mar wy hawwe opmurken dat guon wyfkes grutte hoemannichten fan dat skaad hawwe, wylst oaren minimaal hawwe.

Gedrach

Om har territoarium opeaskje, sil it mantsje oerenlang sjonge. Dit bart altyd yn 'e maitiid of briedseizoen, as se besykje in gaadlik plak te kiezen foar nêst. It is de iennichste kear dat jo se oait yn pearen sille sjen, en as it briedseizoen foarby is, foarmje se keppels mei oare buntingsoarten, finken en sparrows.

Sjoch ek: 6 Best endoscope Cameras fan 2023 - Resinsjes & amp; Top Picks

Hoe kinne wy ​​har flechtpatroan beskriuwe, jo freegje? Wy soene it omskriuwe as golvend, mar mei wat koarte glides. Ek wiene wy ​​graach te merken dat se it leaf ha om har wjukken ticht by har lichem te hâlden.

Dieet

Ha jo ea heard fan it wurd 'granivorous'? It is it wurd dat ornitologen brûke om fûgels te beskriuwen dy't dat iten leaver hawwebestean foaral út kerrels en sied. De lazuli-bunting is graniten.

Mar net allinich graniten, sa't jo opmerke, se fiede ek op fruchten yn 'e hjerst en simmer. Guon hawwe har oantsjutten as insectivore, om't se ek guon fan har aaiwiten krije fan ynsekten. Har rekken binne sterk genôch om alles te kraken dat se ynteressearre binne yn te hawwen, en as se ienris klear binne, sille jo sjen dat se it op tûken wipe, om it pún te ferwiderjen.

Nêst

De manlike lazuli-bunting kin ekstra wêze, as it besiket om it wyfke te rjochtsjen. De earste poging sil syn ferekleed sjen litte. As dat net slagget, geane se troch nei opsje B, dat is om har boarst út te smiten. En as dat dan noch net slagget, sille se harren lêste opsje brûke, dy't typysk is foar fûgels yn har soarte: flikkerjende wjukken.

Nei it parjen sil it wyfke in krom sykje yn in beamtûke , en begjin in nêst te bouwen. Dat nêst moat op syn minst 2 meter boppe de grûn wêze, en oanlein mei spinside, ûnkrûd en bont.

Behâld

It reproduksjesukses fan 'e lazuli-gors is negatyf west. beynfloede troch it ferlies fan habitat. En ek al binne se nea neamd as bedrige of bedrige, as wy bliuwend in bline each meitsje foar wat der om ús hinne bart, sille wy se grif allegear kwytreitsje oan útstjerren.

4. Mountain Bluebird

Image Credit: Double Brow Imagery,Shutterstock

Wat binne guon fan 'e fjildmarken dy't jo helpe om de Mountain Bluebird te identifisearjen? No, earst ôf, foardat wy dêrby komme, moatte jo witte dat dizze fûgels sjonge kinne. En wy wedzje jo, Simon Cowell sil mei ús oer dizze iens wêze.

No, dat dat út 'e wei is, litte wy prate oer de markers. Har plumage is typysk helder blau, mar troch de slijtage-effekten sille se soms unjildich sjen. Jo moatte in betûfte fûgels wêze om it ferskil te fertellen, om't it gjin kuier yn it park is.

Yn ferliking mei it wyfke binne de mantsjes normaal helderder. Guon ornitologen binne fan betinken dat it it hofjen makliker makket, dus wa binne wy ​​om dêr mei te pleitsjen. As jo ​​​​nei har ûnderkant sjogge, sille jo leare dat de legere gebieten fan 'e sturt en búk faak wytich of griisblau binne. Jo sille ek wêze kinne om te notearjen in swak masker-like uterlik makke troch de grize wask om syn eagen.

As jo ​​klear binne identifisearjen fan de mantsjes, identifisearje de wyfkes sil wêze in wyntsje. It blau op har sturten en wjukken is helderder as de rest fan har lichems, en har ûnderkant wytgriis.

Harren fuotten en bekken hawwe ferlykbere skaaimerken as dy fan har manlike tsjinhingers, en de bekken binne swart fan kleur. , hiel spitse, en tin. Ferpleats nei de fuotten en skonken, en jo sille realisearje dat se allegear swart binne.

Ynteressearre om derút te gean en alles te learen dat jo witte moatteoer de Mountain Bluebird? Jo moatte nei Alaska gean, yn 'e bercheftige regio's dy't grutter binne as 7000 fuotten.

Of tochten jo dat Berch yn syn namme gewoan in bynamme wie? Tink nochris, freon. It is der om jo te herinnerjen oan it type habitat wêryn se leaver libje.

Gedrach

In Mountain Bluebird kin allinich oerlibje. Se hawwe meastentiids net nedich selskip, mar as it oanbod is op 'e tafel, se sille net wifkje te nimmen it. De iennichste kear dat jo se yn pearen of lytse groepen sille sjen is yn it briedseizoen.

Dieet

Krekt as harren easterske bruorren, binne Mountain Bluebirds fereale op ynsekten . En se binne hielendal net kieskeurig as it giet om hokker soarte fan ynsekten se fiede op. Salang't it in ynvertebrate is, en klassifisearre as in ynsekt, sille se it ite. Oft it krûpt of fleanen, it kin har net echt skele.

Yn 'e winter en hjerst is it iten normaal min. Dat witte wy, en de bisten ek. It is net in ûngewoan ferskynsel yn it bisteryk, en dêrom sille se foar it alternatyf gean, dat bessen en fruchten omfettet.

Wy binne der wis fan dat jo fermakke wurde troch hoe't de Mountain Bluebird syn jacht jaget. proai omdat it spannend is om te sjen. Se sweve earst om, om te besykjen de proai te oertsjûgjen dat se gewoan oer har saak geane. Sadree't de proai syn wacht lit, sille se fan boppen ôf springe en it earder deadzje

Harry Flores

Harry Flores is in ferneamde skriuwer en hertstochtlike fûgels dy't ûntelbere oeren hat bestege oan it ferkennen fan de wrâld fan optyk en fûgelwachten. Opgroeid oan 'e râne fan in lytse stêd yn' e Pazifyske Noardwesten, ûntwikkele Harry in djippe fassinaasje foar de natuerlike wrâld, en dizze fassinaasje waard allinich yntinsiver doe't hy it bûtenlân op himsels begon te ferkennen.Nei it foltôgjen fan syn oplieding begon Harry te wurkjen foar in organisaasje foar behâld fan wylde dieren, dy't him de kâns joech om fier en breed te reizgjen nei guon fan 'e meast ôfstân en eksoatyske lokaasjes op' e planeet om ferskate fûgelsoarten te studearjen en te dokumintearjen. It wie tidens dizze reizen dat hy de keunst en wittenskip fan 'e optika ûntduts, en hy waard fuortdaliks oansletten.Sûnt dy tiid hat Harry jierren bestege oan it bestudearjen en testen fan ferskate optyske apparatuer, ynklusyf verrekijkers, scopes en kamera's, om oare fûgels te helpen it measte út har ûnderfiningen te heljen. Syn blog, wijd oan alle dingen yn ferbân mei optyk en fûgels, is in skat oan ynformaasje dy't lêzers fan oer de hiele wrâld lûkt op syk nei mear te learen oer dizze fassinearjende ûnderwerpen.Mei tank oan syn grutte kennis en saakkundigens is Harry in respekteare stim wurden yn 'e optyk en fûgelmienskip, en syn advys en oanbefellings wurde rûnom socht troch begjinners en betûfte fûgels. As er net skriuwt of fûgelwacht, kin Harry meastentiids fûn wurdetinken oan syn gear of tiid trochbringe mei syn famylje en húsdieren thús.