10 soarten swarte fûgels yn Texas (mei foto's)

Harry Flores 21-07-2023
Harry Flores

Foar de dúdlikens wolle wy dit gewoan begjinne troch jo te herinnerjen dat d'r in signifikant ferskil is tusken in blackbird en in swarte fûgel. It begripen fan dit ûnderskied is wichtich, om't wy realisearre hawwe dat in protte minsken derfan útnimme dat dizze wurden trochinoar brûkt wurde kinne.

De útdrukking "swarte fûgel" ferwiist nei alle feathered soarten dy't swart fan kleur binne. Wylst "blackbird" is yn ferwizing nei alle leden dy't hearre ta de Icteridae famylje. Nim de raaf, bygelyks. Om't syn fearren swart binne, klassifisearje wy it meastentiids as in swarte fûgel. Mar is it diel fan 'e blackbird-famylje? Nee.

Dochs, dat wol net sizze dat it ûnmooglik is om in soarte te finen dy't in merel is, en in swarte fûgel. Yn feite is de reden wêrom't safolle minsken hieltyd yn 'e war wurde, dat de measten fan har yn beide kategoryen falle.

Yn de gids fan hjoed sille wy mear omtinken jaan oan de swarte fûgels fan Noard-Amearika, spesifyk dyjingen dy't hawwe boud huzen yn Texas. En sa't jo sille komme om te learen, har populaasjes binne wiid ferspraat oer it kontinint.

Top 10 Swarte Fûgels yn Teksas:

1. Red-Winged Blackbird

Ofbyldingskredyt: stephmcblack, Pixabay

Gewicht: 1.1-2.7 oz (32-77 g)
Lingte: 6.7-9.1 yn (17-23 sm)
Wingspan: 12,2-15,8 yn (31-40 sm)

Ditdwaande om hieltyd mear minsken oan te moedigjen om de lânbou yn Teksas op te nimmen, seagen se dit as in kâns om mear wenten nei it noarden út te wreidzjen en te bouwen. Har berik binne eksponentiell groeid oant in punt dêr't se no dat fan 'e Brown-Headed Cowbird oerlappe.

Wat binne de effekten fan dizze feroaring? De meast foar de hân lizzende wie konkurrinsje foar hostnêsten. Ja dat kloppet. De Bronzed Cowbird is ek in broedparasyt, en as sadanich lizze hy graach aaien yn de nêsten boud troch oare soarten. It iennichste ferskil tusken har en de Brúnkopfûgel is dat de lêste it leafst aaien leit yn 'e nêsten fan relatyf lytsere soarten.

Der wurdt sein dat sjongfûgels harren tsjintwurdich bewust binne fan dizze gewoanten, sadat se de fûgel as it har gebieten ynfalt.

10. Common Raven

Image Credit: Alexas_Fotos, Pixabay

Gewicht: 24.3-57.3 oz (689-1.625 g)
Lingte: 22.1-27.2 yn (56–69 sm)
Wjukspan: 45.7–46.5 yn (116–118 sm)

Dizze passerine is ien fan de grutste yn 'e wrâld, om't it sawat 3.6lbs kin weagje! Wy hawwe de Raven fan 'e Alde Wrâld en de Raven fan 'e Nije Wrâld, en wylst ûndersikers har graach as ien soarte behannelje, hat DNA-sekwinsje bewiisd dat der in signifikant ferskil is tusken de twa.

De Teksaanske Raven leaver te brieden op kliffen ofbergen. Mar de befolking dy't nêst yn Kolorado hat in oare foarkar. Jo sille se wierskynlik fine yn struiken of leafwâlden. Se sille wynstokken, tûken en tûken brûke as it bûtenboumateriaal, en gers of bistehier foar it ynterieur.

It wyfke leit meastentiids 5 oant 6 aaien per broedsje en docht al it broedjen. De aaien sille nei 3 oant 4 wiken útkomme, en it jonge bloed sil klear wêze om de wrâld 7 wiken nei it broedjen te ferkennen.

Jo moatte witte dat Ravens net itselde binne as Krieën. Wy witte dat se opinoar lykje, mar as jo graach binne, sille jo fernimme dat de Ravens net allinich grutter binne, mar hawwe ek bekken dy't curvier binne. Har borsten binne merkber langer, en as jo de keelfearen kontrolearje, sille jo realisearje dat se swoller binne.

Hoe kinne jo in swarte fûgel identifisearje

De nedige identifikaasjefeardigens ûntwikkelje dy't nedich binne ferskate fûgelsoarten te ûnderskieden is frij maklik as jo de observaasjetechniken al behearskje. En dy techniken moatte wurde tapast mei de neikommende begripen yn oerweging:

  • Habitat
  • Kleurpatroan
  • Gedrach
  • Grutte & amp; foarm

Habitat

As jo ​​besykje de habitat fan in bepaalde soarte te identifisearjen, rjochtsje dan net allinich op 'e geografyske lokaasje. Let ek goed op de direkte omjouwing, want dat is wat mearbelangryk. Lykas minsken hawwe fûgels in foarkar. Dus, guon libje leaver yn boskgebieten, dyjingen dy't fan 'e foarstêden, greiden, bosken hâlde, neam jo se.

Ofbyldingskredyt: GeorgiaLens, Pixabay

Kleurpatroan

Wy wolle hjir twa dingen beklamje: de seizoensferoarings en it geslacht fan 'e soarte. Dizze twa binne de faktoaren dy't foar in grut part ynfloed hawwe op 'e plumage fan dizze soarten. It is net gewoan om in soarte te finen dy't beide geslachten hat dy't deselde ferkleuringen diele. Ut ús waarnimming hawwe de measte fûgelsoarten mantsjes dy't kleuriger en helderder binne, yn ferliking mei de wyfkes'.

Neffens ornitologen helpt dizze eigenskip de mantsjes om te konkurrearjen om de oandacht fan it wyfke by it frijen. Wy hawwe ús ferteld dat de wyfkes meastentiids mear oanlutsen binne troch manlike fûgels dy't glânser, kleuriger en helderder ferskine.

Fossearje gewoan net te folle op dy yntraspesifike eigenskippen en ferjit oer de algemiene plumagepatroanen. Unthâld, wylst guon soarten swart binne fan kop oant tean, oaren binne net. Bygelyks, de Reade-winged Blackbird hat plakken fan giel en read, wylst de Raven is folslein swart. Ek sille guon fan in ôfstân folslein swart ferskine, mar in oare kleur presintearje as se tichterby komme. In goed foarbyld is de Common Grackle.

Image Credit: Steve Byland, Shutterstock

Gedrach

Jo moatte de fûgel lêze. Studearje har ynteraksjesmei oare fûgels, en observearje dan har ynteraksje mei leden fan deselde mienskip. Wy hawwe fûgels dy't gjin probleem sille hawwe mei hokker soarten, sels as se fiele dat har persoanlike romte wurdt ynfallen. En dan soene guon net iens wolle dat in suster, broer, neef of in oar famyljelid yn har territoarium jacht of boartsje.

Jo moatte ek goed harkje nei de oproppen en de lûden dy't se meitsje . Dy lûden binne faak hiel ûnderskieden, en dus, sille fuortjaan fuort de identiteit fan de fûgel. Jo kinne de oproppen hearre wylst se har territoaria rjochtsje, pare, spielje of ferdigenje.

Harren fiedingsgedrach is wat jo ek moatte besjen. Guon diëten binne foaral makke fan sied en neat oars, wylst oaren in bytsje fan alles hawwe. Fan nôt, fruchten, planten, wjirms, aaien, jongen, oare fûgels, ensfh.

Lêst hawwe wy fokken en migraasje. Tsjintwurdich witte jo fansels dat net alle soarten yn Noard-Amearika migrearje. En dejingen dy't dat dogge, dogge dat allinich foar it oerlibjen. Se sille migrearje om te brieden, te ûntkommen oan it kâlde waar, of sykje nei mear boarnen fan iten.

As fokken de kausale faktor is, rjochtsje dan op de rollen dy't spile wurde troch it yndividuele geslacht. Guon soarten hawwe har wyfkes in protte fan it wurk dwaan, wylst de mantsjes der gewoan lizze en ûntspanne. Oaren leauwe yn in 50/50 partnerskip, dêr't de mantsjes pick ageskikt plak en bouwe de nêsten, wylst de wyfkes de aaien lizze, de jonges fiede en beskermje oant se ree binne om selsstannich de wrâld te ferkennen.

Image By: Don Mammoser, Shutterstock

Grutte & amp; Foarm

As wy swarte fûgels fergelykje mei oare soarten, soene wy ​​sizze dat se relatyf grutter binne. Mar it grutte aspekt sil jo net folle helpe as jo neat witte oer har sturtstruktuer.

Litte wy de European Starling fergelykje mei de Boat-tailed Grackle. Jo sille realisearje dat de Starling in koarte sturt hat makke fan donkere fearren, en it liket stomp. De Grackle, yn tsjinstelling, komt mei ien dy't langer en V-foarmich is.

Konklúzje

Al dizze swarte fûgels wurde net allinich fûn yn Noard-Amearika of Teksas . Se hawwe sibben yn Azië, Afrika, en sels Europa. Guon binne migrearjend, oaren binne foar in part migrearjend. It hinget allegear ôf fan de soarten yn kwestje, en de betingsten fan har respektivelike habitats.

Der boppedat hawwe se hast allegear symbolyk en betsjutting yn ferskate mienskippen. Bygelyks, guon minsken leauwe swart as in kleur, fertsjintwurdiget tsjustere magy, mystearje, en dea. As sadanich sjogge se swarte fûgels as boadskippen fan min nijs.

Boarnen
  • //chipperbirds.com/black-birds/
  • //www.allaboutbirds.org/guide/browse /shape/Blackbirds
  • //www.audubon.org/search_results?search=blackbirds

Sjochek:

  • 9 soarten swarte fûgels yn Oregon
  • 11 soarten swarte fûgels yn Alaska
  • 10 soarten swarte fûgels yn Marylân

Featured Image Credit: Agami Photo Agency, Shutterstock

soarten is net allinich gewoan yn Teksas, mar yn Noard-Amearika as kontinint. Ien fan 'e earste dingen dy't jo sille notearje fan' e minút dat jo ien fine, is hoe fetkleurich se normaal binne. De mantsjes binne altyd glânsswart en hawwe lytse flekken giel, soms skarlaken, op 'e skouders.

De wyfkes lykje oan 'e oare kant op in spear. Se binne relatyf grutter, donker, en hawwe strepen fan brún. As jo ​​se sjongen hearre, witst mar dat de maitiid om 'e hoeke komt.

Readfleugel Blackbirds binne trekfûgels. Se wolle graach yn grutte keppels migrearje, om har kânsen op oerlibjen te fergrutsjen. Se binne ek tige territoriaal.

Sjoen dat se deistige skepsels binne, sille se har weromlûke nei har jûnsplakken as de sinne jûns begjint te ûndergean. Mar by it moarnsbrochje sille se ree wêze om te fersprieden, sadat se har buiken folje kinne.

Readwjuke Blackbirds binne aktive feeders - jo sille fine dat se stiennen opheffe, tûken ferpleatse, stokken smite, en it iepenjen fan 'e blêdbasis fan' e reid, besykje te sykjen nei ferburgen ynsekten. As der neat te finen is, sille se har regelje foar sied, bessen of fruchten.

2. Great-Tailed Grackle

Image Credit: RBCKPICTURES, Pixabay

Gewicht: 3.7-6.7 oz (105-190 g)
Lingte : 15,0-18,1 yn (38-46 sm)
Wingspan: 18,9-22,8 yn (48-58 sm)

DeGreat-tailed Grackle is enoarm, hat in te grutte sturt (benammen de mantsjes), en in ferskaat oan oprop notysjes. Se sykje iten graach fier fuort fan 'e minsklike delsettings, en komme pas nachts yn 'e stêd, as elkenien sliept. Wy witte dat se altyd nachts ferskine, om't har sliepplakken tige lawaaierich en irriterend binne.

Wêr't se foerearje hinget ôf fan har habitat. As d'r ûndjippe wetters rûnom binne, sille se der hinne gean om har gelok te besykjen. Mar as d'r gjin is, sil in grutte keppel de strûken en beammen kammen. Omnivorous te wêzen, is it feilich om oan te nimmen dat har dieet in protte fariearre is.

Wy hawwe sjoen dat se oare fûgels, har nêsten en sels aaien ite. Yn it wetter sykje se nei kikkertvissen, slakken, wjirms, fisken, ensfh. As se hapke wolle, geane se foar fruit, nôt, sied en sels kerrels.

Sûnt se nestelje yn it wetter koloanjes, sille jo altyd in grutte mienskip fine dy't itselde territoarium beset. Wy kinne jo net spesifyk detail jaan oer hoe't de side derút sjocht, om't it ferskilt. De ienige mienskiplike neamer is dat se faak gean foar plakken definiearre troch tichte fegetaasje, tichtby wetter. en om derfoar te soargjen dat der gjin wetter by it nêst komt, bouwe se it op syn minst 2 sintimeter boppe de grûn.

It is de ferantwurdlikheid fan it wyfke om it nêst te bouwen en de jongen te iten.

3. Brewer's Blackbird

Ofbyldingskredyt: Danita Delimont, Shutterstock

Gewicht: 2.1–3.0 oz (60-86g)
Lingte: 8.3-9.8 yn (21-25 sm)
Wjukspan: 1,8-2,4 oz (50-67 g)

Dizze soarte is lyts, en diel fan 'e Icteridae famylje. Wês dus net ferrast om se te sjen yndield tegearre mei de Red-winged Blackbird, Rusty Blackbird, en gewoane Grackle. Se meitsje ek diel út fan 'e fûgelmienskip yn Teksas en hawwe huzen boud yn allerhanne habitats.

De Brouwers binne in resinte soarte, en dêrom migrearje se net allegear. Wy witte net hokker kritearia se brûke om te besluten wa't giet of wa't bliuwt, mar as it tiid is om te ferhúzjen foar it oerwinterjen, sille jo guon fan har ferlitte.

Se waarden neamd nei Thomas Mayo Brewer, in Amerikaansk natuerkundige dy't in ferneamde soölooch en ornitolooch wie. Brouwers binne ien fan 'e meast sosjale fûgels dy't wy tsjinkaam binne, om't se faak fûn wurde yn keppels.

Se oefenje graach monogamy by it fokken. Jo sille se allinich sjen mei in oare partner as de foarige is trochjûn. De froulike Brouwer is brún, mar de mantsjes binne yn prinsipe swart, mei skaden fan metallysk grien en middernachtblau. Se binne ek glânser as de measte manlike soarten.

De jacht op dizze soarte wurdt beskôge as yllegaal, om't it beskerme is ûnder de Trekfûgelwet.

4. Rusty Blackbird

Ofbyldingskredyt: Pxhere

Gewicht: 1.7-2.8 oz (47-80)g)
Lingte: 8.3-9.8 yn (21-25 sm)
Wingspan: 14,6 yn (37 sm)

Wy wiene fertrietlik om te learen dat de Rusty op 'e list fan trekfûgels stiet mei in befolking dy't hurd ôfnimt. Ûndersikers leauwe yn 'e lêste 40 of sa jierren, harren oantallen binne ôfnommen troch in skatte 85%.

It identifisearjen fan de Rusty Blackbird is net maklik, sjoen om't it dielt hiel ferlykbere eigenskippen mei de Common Grackle en Brewer's Blackbird. De wyfkes jouwe meastentiids in ferekleed dat houtskoalgriis is, wylst de mantsjes glêzen swart ferskine. Se hawwe beide roestige plakken op har fear tips.

De soarte is migrearjend, dus it sil gjin probleem hawwe om fuort te gean mocht it fiele dat de waarsomstannichheden net geunstich binne of de fiedingsboarnen útput binne. Har ideale habitat is fochtich, wat betsjut dat se meast fûn wurde yn fochtige gewaaksfjilden, lâns rivieroevers, by marren, of yn oerstreamde bosken.

5. Yellow-Headed Blackbird

Ofbyld Credit: Kenneth Rush, Shutterstock

Gewicht: 1.6–3.5 oz (44–100 g)
Lingte: 8.3-10.2 in (21-26 sm)
Wingspan: 16,5–17,3 yn (42–44 sm)

De soarte hat in nuver grutte kop en in skerppuntige snaffel. Sawol de wyfkes as de mantsjes hawwe giele koppen, fandêr de namme. It ienige ferskil is dat dy fan 'e wyfkes enjuvenile mantsjes binne evenredich doffe. Se binne ien fan de pear soarten dy't gjin seksueel dimorfisme fertoane oangeande grutte of foarm.

As jo ​​de gielkopsiel treffe wolle, moatte jo nei it westen fan 'e Mississippy reizgje. Rivier. Se sille simmerdeis yn Kanada wêze as yn 'e west-sintrale steaten. En yn it kâld seizoen sille se diel útmeitsje fan 'e Teksaanske mienskip of besykje freonen yn Meksiko.

Gielkoppen ite fan alles en noch wat. Se wurde klassifisearre as omnivoren, om't se meastentiids fleis fersoargje as se net oan plantaardige iten snacke. Jo sille se fine yn deselde habitat as de reade wjukken, mar om't se in mear dominante soarte binne, stjoert de readfleugelpopulaasje har altyd fuort.

6. European Starling

Ofbyldingskredyt: Pxhere

Gewicht: 2.1-3.4 oz (60-96 g)
Lingte: 7.9-9.1 yn (20-23 sm)
Wjukspan: 12,2–15,8 yn (31–40 sm)

De Jeropeeske spreeuw stie earder bekend as de gewoane spreeuw. It waard ús yntrodusearre troch de Jeropeeske kolonisten yn 1890, om de ynsectinvaazje te kontrolearjen dy't de FS doe teistere.

Der binne al mear as 150 miljoen Jeropeeske Starlings fêstige op it kontinint. En dat betsjut dat allinnich de Reade-winged Blackbird syn populaasje grutter is.

It is net folsleinswart as jo skaden fan pears en grien fine yn dat ferenkleed. Wy hawwe sels in pear plakjes wyt sjoen, benammen winterdeis.

Sjoch ek: Night Vision vs Thermal Optics foar Jacht (Pros & Cons)

De Jeropeeske Starling is in sosjale fûgel. It sil gjin oare soarten oanfalle dy't sykje om te fieden of te sliepen, útsein as se problemen meitsje. En om't se safolle binne yn Noard-Amearika, komme se meastentiids yn tûzenen.

Wat wy it meast leaf ha oan dizze soarte is hoe't it maklik oanpast oan ferskate omjouwings. Blykber begripe se de skoalle fan natuerlike seleksje folslein. Se sille in manier fine om te oerlibjen, sels as it betsjut om neist in lânboufjild, in feehâlderij, in grutte stêd of in jiskefet te wenjen.

7. Brown-Headed Cowbird

Image Credit: milesmoody, Pixabay

Gewicht: 1.5-1.8 oz (42-50 g)
Lingte: 7.5-8.7 in (19-22) cm)
Wingspan: 14.2 inch (36 cm)

De Brown-Headed Cowbird is in ûnbidige soarte, mar binne broedparasiten. Fûgels dy't typysk as broedparasiten klassifisearre wurde, binne dejingen dy't gjin eigen nêsten bouwe.

Se sille nêsten sykje dy't troch oare soarten boud binne, dêr aaien yn lizze en dan har gong gean. Dus, de ferantwurdlikheden fan it ynkubearjen en itenjen fan de fûgels wurde oerlitten oan dy oare fûgels.

Guon soarten kinne it ferskil tusken har aaien en dat fan 'e Kofûgel werkenne.Se kinne lykwols net folle dwaan, om't se de krêft misse dy't nedich is om se út it nêst te triuwen. Guon sille it nêst ferlitte - de Giele Warbler is ien fan har - wylst oaren gewoan dwaan as alles normaal is en it wurk dogge.

Jo sjogge miskien gjin probleem mei dy praktyk, mar ûndersikers leauwe dat de foarm fan parasitisme de reden is wêrom't de sjongfûgelpopulaasje yn Noard-Amearika drastysk weromrint.

Se binne net monogaam by alle. Genetyske analysten hawwe ferskate fan har wyfkes hifke en fêststeld dat se yn ien seizoen yntym west hawwe mei ferskate manlju.

8. Common Grackle

Image Credit: JoshCW Photo, Shutterstock

Gewicht: 2.6-5.0 oz (74-142 g)
Lingte: 11,0-13,4 yn (28-34 sm)
Wingspan: 14.2–18.1 in (36–46 sm)

Wisten jo dat de nûmer ien bedriging foar mais net de kraai is, mar de Common Grackle? Wy bern dy net! Dizze fûgels sille jo mais ite yn hokker foarm dan ek, oft it rypjen is of gewoan groeit. En om't se yn grutte keppels foar iten sykje, kin de skea dy't efterlitten wurde miljoenen dollars wurdich wêze.

Se binne tafallich ek tige yntelligint en ynventyf. Of hoe kinne jo oars har gewoante ferklearje om ploegen te folgjen om mûzen en ynvertebraten te fangen? Se sille soms raid de Amerikaanske Robins 'nêst en stelle al harren wjirms, ensels gean sa fier as it deadzjen fan oare soarten foar iten, moatte se rinne út fan opsjes.

Sjoch ek: Hawwe guozzen tosken? Wat jo witte moatte!

Grackles hawwe de keunst fan "anting" perfeksjonearre. It is in technyk wêrby't se op 'e grûn hingje, har wjukken útspriede en mieren oer har lichems kinne krûpe. Se dogge dat faaks om te profitearjen fan it mieresûr dat normaal troch dy ynvertebraten ôfskeard wurdt. It is dat soer dat har helpt om elke parasyt kwyt te reitsjen dy't it potinsjeel hat om har aviêre ymmúnsysteem te kompromittearjen.

As de mieren net ynteressearre binne yn har, sille se sykje nei limoenen, sitroenen of walnootsap . Wat ek genôch soer produsearret om it wurk dien te krijen.

De Common Gackle sil as in keppel foerearje en roastje. En de keppel is wolkom foar soarten fan ferlykbere natuer. As se klear binne om te nesteljen, sille se sykje nei spechtgaten of de nêsten dy't boud binne troch de Grutte Blauwe Reiger of Osprey. Se ferheegje har jonge soms boppe-op beammen en yn skuorren.

Leuk feit: De âldste Common Grackle ferstoar op 23 jier. Spitigernôch waard it fermoarde en opiten troch in rôffûgel yn Minnesota.

9. Bronzed Cowbird

Image Credit: AndrewPatrick, Pexels

Gewicht: 1,5-1,8 oz (42-50 g)
Lengte: 7.5-8.7 yn (19-22 sm)
Wingspan: 14.2 yn (36 sm)

Yn 'e jierren '50 fielde de Bronzed Cowbird de needsaak om syn berik út te wreidzjen. Wylst wy wiene

Harry Flores

Harry Flores is in ferneamde skriuwer en hertstochtlike fûgels dy't ûntelbere oeren hat bestege oan it ferkennen fan de wrâld fan optyk en fûgelwachten. Opgroeid oan 'e râne fan in lytse stêd yn' e Pazifyske Noardwesten, ûntwikkele Harry in djippe fassinaasje foar de natuerlike wrâld, en dizze fassinaasje waard allinich yntinsiver doe't hy it bûtenlân op himsels begon te ferkennen.Nei it foltôgjen fan syn oplieding begon Harry te wurkjen foar in organisaasje foar behâld fan wylde dieren, dy't him de kâns joech om fier en breed te reizgjen nei guon fan 'e meast ôfstân en eksoatyske lokaasjes op' e planeet om ferskate fûgelsoarten te studearjen en te dokumintearjen. It wie tidens dizze reizen dat hy de keunst en wittenskip fan 'e optika ûntduts, en hy waard fuortdaliks oansletten.Sûnt dy tiid hat Harry jierren bestege oan it bestudearjen en testen fan ferskate optyske apparatuer, ynklusyf verrekijkers, scopes en kamera's, om oare fûgels te helpen it measte út har ûnderfiningen te heljen. Syn blog, wijd oan alle dingen yn ferbân mei optyk en fûgels, is in skat oan ynformaasje dy't lêzers fan oer de hiele wrâld lûkt op syk nei mear te learen oer dizze fassinearjende ûnderwerpen.Mei tank oan syn grutte kennis en saakkundigens is Harry in respekteare stim wurden yn 'e optyk en fûgelmienskip, en syn advys en oanbefellings wurde rûnom socht troch begjinners en betûfte fûgels. As er net skriuwt of fûgelwacht, kin Harry meastentiids fûn wurdetinken oan syn gear of tiid trochbringe mei syn famylje en húsdieren thús.