8 вида хищни птици във Флорида (със снимки)

Harry Flores 22-06-2023
Harry Flores

Не бихме отишли да наблюдаваме птици с домашните си любимци, ако знаехме, че видовете птици, които искаме да видим, са хищни. Тези видове се наричат хищници не без причина. Думата "хищник" е производна на латинската дума " рапио ", което в свободен превод означава "вземане със сила".

Единственото нещо, което ни кара да се влюбваме все повече във Флорида, е фактът, че екосистемите са разнообразни. Никога няма да намерите повече от един вид или по-малко от друг. Сякаш този, който е бил отговорен за поставянето на всички тези красиви видове в различни екосистеми, се е стремял към съвършенство.

Но стига толкова. Нека да спрем да губим време и да се заемем с това.

Видове грабливи птици във Флорида

1. Limpkin

Снимка: Pixabay

Име на вида: Aramus guarauna
Тегло: 2,0-2,9 lb
Дължина: 25-29 в
Размах на крилата: 40-42 в

Чували ли сте някога за таксономичното семейство Aramidae? То е специално с това, че има само един член - лимпина.

И въпреки че този вид има много физически характеристики, които са сходни с тези на ибиса и чаплата, орнитолозите твърдят, че генетичният му състав показва, че най-близките му братовчеди са жеравите и скакалците.

Ето още един забавен факт: това име "Limpkin" се е появило, когато първите хора, които са успели да съберат екземпляра, са сметнали, че походката му прилича повече на куцане, отколкото на истинска походка. И честно казано, ние сме съгласни с тях.

Ако наистина се интересувате от изучаването на вида Limpkin, но не знаете къде да го намерите, просто потърсете район, който е благоприятен за растежа и развитието на ябълковите охлюви. Това е основният им деликатес и причината, поради която обичат да прекарват по-голямата част от времето си във водоеми, блата и плитки мочурища.

Сладководните миди, насекомите и семената са неща, за които те ще се захванат само ако са осъзнали, че няма достатъчно ябълкови охлюви за всички.

Каква е ловната им техника? Ловната стратегия или техника на лимпина не е никак сложна. Той тихо влиза в чиста вода и започва да търси охлюви или миди, които не знаят, че зад ъгъла има хищник.

Да не забравяме, че хищните птици имат невероятно зрение. Така че знаете, че ще им отнеме по-малко от минута да забележат и грабнат плячката.

Обикновено мъжките участват повече в избора на място за гнездене. И те знаят какво трябва да направят, за да не пропилеят размножителния си период.

Ако видите, че те издърпват всички видове растителност около определено място, знайте, че това е мястото, което са избрали, за да построят гнездо. И то ще бъде близо до някой сладководен водоем, където хранителните запаси са постоянни и надеждни.

2. Голямата горска сова

Снимка: Pixabay

Име на вида: Bubo virginianus
Тегло: 2-5 фунта
Дължина: 17-25 в
Размах на крилата: 36-60 в

Само едно предупреждение: ако обичате себе си и живота си, никога не си помисляйте да се заигравате с голямата горска сова.

Не си мислете да си играете около гнездото, не се приближавайте, за да го погалите, и не се опитвайте да го хванете. Тези птици са не само териториални, но и безумно агресивни.

Знаем, че е лесно да не се плашите от нещо малко като птица, но трябва да се плашите. Особено от такава, която има остри нокти, които могат да упражнят налягане от 500 psi в момента, в който влязат в контакт с кожата ви.

Какво обичат да ядат? Месо, разбира се. И не става дума за това, което е добре подправено или сготвено. Големият рогат бухал обича да се храни с бозайници и птици, които са имали нещастието да споделят една и съща екосистема с него.

Ако трябва да опишем диетата на големия рогат бухал с една дума, ще кажем, че е разнообразна. разнообразна е просто защото се храни предимно с дребни бозайници като зайци, катерици и мишки, но похапва и насекоми и други грабливи птици.

Преди да ни се е изплъзнало, трябва да знаете, че голямата горска ушата сова е нощен хищник. Те са много активни през нощта, но понякога излизат и през деня - това често се случва по време на размножителния период, когато женските принуждават мъжкия да отиде на лов за храна за малките си.

3. Хвърчило с лястовича опашка

Снимка: Dennis Jacobsen, Shutterstock

Вижте също: Червена точка срещу рефлексни мерници: каква е разликата?
Име на вида: Elanoides forficatus
Тегло: 0,7-1,3 lb
Дължина: 20-27 в
Размах на крилата: 44,4-54 инча

Природата е просто невероятна, а лястовичата опашка не е нищо повече от доказателство за това. Или как иначе бихте описали птица, която буквално е построена като планер?

Телата им са толкова обтекаеми, а крилете им - толкова огромни, че дори не им се налага да махат с крила, докато летят. Всички останали видове винаги изглеждат така, сякаш се мъчат да влязат в ритъм, но лястовичата каня го прави без усилие. Дори да почувства нужда да промени курса си, тя просто ще направи малка корекция на опашката и ще продължи по пътя си.

Тъй като е изключително маневрена в полет, лястовичата опашка може да улови плячка във въздуха, без дори да спира. Целият процес е толкова бърз и плавен, че е почти твърде приятно да се наблюдава. Храни се предимно с малки птици, земноводни, гущери и всякакви насекоми.

Възрастните лястовичи змейове се хранят с насекоми през по-голямата част от годината. Единственият случай, когато ги виждате да ловуват змии, гущери и малки птици, е когато кърмят малките си. Женската снася от едно до три яйца всеки размножителен период и отговаря за инкубацията. През този период мъжкият изпълнява ролята на доставчик и защитник.

4. Черен лешояд

Снимка: Pixabay

Име на вида: Coragyps atratus
Тегло: 3,5-4,9 lb
Дължина: 22-29 в
Размах на крилата: 52-66 в

Дори и никога да не сте виждали черен лешояд, ще разберете, че това е лешояд. Главите им са също толкова плешиви, колкото и на типичния лешояд, защото обичат да се хранят с мърша. Плешивата глава е адаптация, която му помага да намали рисковете, свързани със заразяване с различни болести.

Изследователите смятат, че липсата на пера по шията и главата е еволюция, която гарантира, че слънчевите лъчи са достатъчни, за да дезинфекцират цялата тази област, след като птицата приключи с храненето.

В сравнение с пуешкото лешоядче черният лешояд е малко по-агресивен. Освен това той е много избирателен по отношение на храната, която попада в стомаха му. Забелязахме, че избягва трупове, които изглеждат изключително гнили, а нашите учени приятели от отдела по орнитология установиха, че те са способни да усетят миризмата само на мърша, която е на по-малко от 24 часа.

А знаете ли, че фекалиите на този вид са 100% свободни от гъбички, вируси и бактерии? Очевидно киселините, които се произвеждат в стомаха им, за да подпомогнат храносмилането, са толкова силни, че в крайна сметка убиват всяка форма на патоген, която птицата смила.

Друг интересен факт е, че черният лешояд първо е бил класифициран като семейство щъркели, а след това е прекласифициран през 2007 г.

5. Късоопашат ястреб

Снимка: Ansel B, Shutterstock

Име на вида: Buteo brachyurus
Тегло: 0,9-0,97 lb
Дължина: 15-17 в
Размах на крилата: 32-41 в

Трябва да се смятате за щастливци, ако някога сте виждали късоопашат ястреб. Виждате ли, въпреки че никога не са били включени в списъка на застрашените видове, те са много редки в САЩ. Толкова редки, че се срещат само в южните части на Флорида.

Разпознаването на късоопашатия ястреб не е толкова трудно. В зависимост от това в какъв стадий се намира, най-вероятно ще има тъмна или светла долна част и раиран чифт крила. Опашките им са странно къси в сравнение с другите представители на семейство Buteo и това е причината всички да ги наричат "късоопашати".

Тъй като вече въвлякохме цялото семейство Бутео в този разговор, няма да е добре, ако решим да минем без дори да поговорим за хранителните им предпочитания.

Разбрахме, че късоопашатият ястреб не обича да се храни със същите неща, с които се хранят другите членове на семейството. Той ще се храни само с малки птици и това е всичко.

Ловът на различен вид плячка е въпрос на самосъхранение. Той ще ловува гущер, земноводно, змия или голямо насекомо само ако вече дни наред е останал без храна. Но всички те ловуват по един и същи начин - нахлуват, грабват плячката, пренасят я до мястото на хранене и след това я разкъсват на парчета, преди да я изядат.

Свързани прочетете: 27 очарователни & Забавни факти за ястребите, които никога не сте знаели

6. Скален орел

Снимка: Joshua J. Cotten, Unsplash

Име на вида: Haliaeetus Leucocephalus
Тегло: 10-14 фунта
Дължина: 36-43 в
Размах на крилата: 72-96 в

Забавното при скалния орел е, че той умее да ловува, но предпочита да краде храна от други животни и птици. Това е нещо, което намираме за доста дразнещо, като се има предвид, че това е вид, който е благословен с характеристики, идеални за върхов хищник.

Ако няма какво да откраднат, те ще се заемат с жаби, зайци, чайки и дори с пилетата, за които обичате да се грижите в задния си двор. И няма да спрат дотук, тъй като са били забелязани да претърсват сметища и да се хранят с мърша. Сякаш всичко е за грабване при тези хора.

Сега белоглавите орли не са толкова разпространени, колкото са били през 1900 г. Европейските заселници, които са дошли тук, са унищожили повечето от местообитанията им и са убили значителна част от гнездовата им популация. Те са казали, че трябва да намерят начин да намалят популацията им, защото са се страхували, че птиците ще започнат да се хранят с добитъка им.

Така че сега това, което е останало, съществува само благодарение на конгреса от 1940 г., който е сметнал за важно да приеме закон, който прави незаконен лова и отглеждането на този вид.

Най-доброто време за търсене на скален орел е през лятото, а не през зимата. Те често мразят студа, тъй като той често влияе на хранителните им запаси. Езерата обикновено са замръзнали и повечето животни обичат да спят зимен сън.

7. Златен орел

Снимка: Pixabay

Име на вида: Aquila Chrysaetos
Тегло: 7-15 lb
Дължина: 26-40 в
Размах на крилата: 70,9-92,1 инча

Не е проблем да приемем, че скалният орел е най-близкият роднина на скалния орел, защото е. Може да не е толкова разпознаваем, колкото плешивата птица, но е също толкова удивителен.

Според данните, събрани от нашите усърдни природозащитници, този вид е най-голямата граблива птица в Северна Америка. А това означава, че той е сила, с която трябва да се съобразяват във всяка екосистема.

Оперението на скалния орел е тъмнокафяво, с някои златисти петънца в областта на шията и на главата. Хрилете им винаги са жълти, а очите - кафяви. Никога няма да ги намерите да се носят около някое човешко селище или дори да строят домове в големи горски масиви.

Питате се защо? Ами отговорът е прост. Дълго време те са ни възприемали като противници, затова се опитват да избягват да споделят пространства с хора. Ако тръгнете да търсите, ще откриете гнездата им, удобно разположени на крайречни скали или в планински райони.

Както всяка друга хищна птица, скалният орел е естествен ловец. И затова те са хищници. Техните ловни техники са толкова впечатляващи, че лесно могат да повалят голямо животно, например елен.

Но ако не са готови за предизвикателството, те се задоволяват с дребни бозайници, змии, жаби, риби или дори с открадната плячка и мърша, точно както техните братовчеди скалните орли.

8. Сокол скитник

Снимка: Harry Collins Photography, Shutterstock

Име на вида: Falco peregrinus
Тегло: 1-3,5 кг
Дължина: 13-20 в
Размах на крилата: 15-21 в

Много експерти смятат, че соколът скитник е най-бързото животно на планетата. По-бърз е от гепарда, ако се вземе предвид скоростта му на гмуркане. Когато птицата е горе и преследва плячката си, тя бавно размахва крила и поддържа достатъчно разстояние, за да прикрие движенията си.

Това гмуркане, известно още като навеждане, започва от 300 до 3000 фута височина и завършва на върха на плячката. На земята те или удрят животното с крака, като по този начин го убиват на място, или го хващат, преди да се появи скалният или белоглавият орел.

По ирония на съдбата соколът скитник също има свои собствени хищници. Когато ги видите да бягат от братовчедите си орли, те не бягат само за да опазят убитите си животни, а и за да спасят живота си.

В началото на всеки размножителен сезон мъжкият сокол скитник винаги се уверява, че има достатъчно гнездови первази за женската си половинка. Женските са много придирчиви, така че няма да снасят яйца където и да е. Те ще изберат гнездото, което според тях отговаря най-добре на техния статус.

Между другото, те обикновено не строят гнезда. Търсят кухи места, които изглеждат много по-удобни от местата им за хранене и са добре защитени.

Те гнездят по крайбрежието или в близост до популация на скални гълъби, което гарантира постоянни доставки на храна.

В заключение

Бихте ли казали, че научихте нещо полезно днес? Защото току-що стигнахме до края на днешната сесия и бихме искали да я завършим с положителна нотка.

Вижте също: 6 различни вида бинокли и печат; техните приложения (със снимки)

Решихме да напишем този материал, защото искахме да знаете, че Флорида има добро представителство, когато става въпрос за хищни птици. Искахме също така да повишим осведомеността и да ви помолим да ни помогнете да разпространим информацията за нашите застрашени видове.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Препоръчана снимка: Pixabay

Harry Flores

Хари Флорес е известен писател и страстен любител на птиците, който е прекарал безброй часове в изследване на света на оптиката и наблюдението на птици. Израснал в покрайнините на малко градче в северозападната част на Тихия океан, Хари разви дълбоко очарование към естествения свят и това очарование стана още по-интензивно, когато той започна да изследва природата сам.След като завършва образованието си, Хари започва работа за организация за опазване на дивата природа, което му дава възможност да пътува надлъж и нашир до някои от най-отдалечените и екзотични места на планетата, за да изучава и документира различни видове птици. По време на тези пътувания той открива изкуството и науката на оптиката и веднага се увлича.Оттогава Хари прекарва години в изучаване и тестване на различно оптично оборудване, включително бинокли, мерници и фотоапарати, за да помогне на други птици да извлекат максимума от преживяванията си. Неговият блог, посветен на всичко, свързано с оптиката и наблюдението на птици, е съкровищница от информация, която привлича читатели от цял ​​свят, които искат да научат повече за тези завладяващи теми.Благодарение на огромните си знания и опит, Хари се превърна в уважаван глас в общността на оптиката и птиците, а неговите съвети и препоръки са широко търсени както от начинаещи, така и от опитни любители на птици. Когато не пише или не наблюдава птици, Хари обикновено може да бъде намеренбърникане в оборудването му или прекарване на времето със семейството и домашните любимци у дома.