Northern Flicker Мужчына супраць самкі: чым яны адрозніваюцца?

Harry Flores 01-06-2023
Harry Flores

Паўночная мігатка, якую таксама называюць звычайнай, належыць да сямейства дзятлавых. Гэтую птушку сярэдняга памеру часта заўважаюць у Паўночнай Амерыцы, і яна вядомая як адзіны пералётны дзяцел.

Паўночны мігатнік - рэдкая птушка, у якой невялікая розніца паміж самцамі і самкамі, што робіць іх цяжка адрозніць. Але з некаторымі парадамі і рэкамендацыямі вы зможаце хутка распазнаць самку або самца паўночнага мігацела.

У гэтым паведамленні абмяркоўваецца ўсё, што вам трэба ведаць пра адрозненні паміж самцом і самкай паўночнага мігацеля. У рэшце рэшт, вы можаце вызначыць, які пол вам больш за ўсё падыходзіць. Такім чынам, давайце пачнем.

Візуальныя адрозненні

Аўтар выявы: злева (мужчынскае паўночнае мігценне) Джанет Дэлайт, Shutterstock, справа (жаночае паўночнае) Флікер) Анатолій Лукіч, Shutterstock

Кароткі погляд

Самец паўночнага флікера
  • Сярэдні памер (дарослая асобіна): 31 сантыметр
  • Сярэдняя вага (дарослы): 160 грамаў
  • Сярэдні размах крылаў (дарослы): 53 сантыметры
  • Афарбоўка (дарослая асобіна): Карычнявата-шэрая з чорнымі палосамі
Самка паўночнай мігаткі
  • Сярэдні памер (дарослы): 28 сантыметраў
  • Сярэдняя вага (дарослы): 110 грамаў
  • Сярэдні размах крылаў (дарослы): 48 сантыметраў
  • Колер (дарослы): Персікава-карычневы твар з шэрай каронай

Northern Flicker 101

Аўтар выявы: Naturelady, Pixabay

Northern Flicker - гэта карычневы дзяцел сярэдняга памеру з двума добра вядомымі падвідамі: жоўтым і чырвоным. Паўночнае мігценне. Гэтая птушка мае ўнікальны ўзор у гарошак на ніжняй частцы жывата і насычана-чырвоную або чорную пляму каля дзюбы, у залежнасці ад падвіда.

Паўночныя мігаткі жывуць у адкрытых лясах, палях і ўзлесках Паўночнай Амерыкі. У заходніх раёнах яны імкнуцца да прырэчных лясоў, ускраін балот, затопленых балот і іншых вільготных раёнаў.

Гэтыя птушкі сілкуюцца мурашкамі, жукамі, пладамі і насеннем. Вы часта ўбачыце, як яны ўбіваюцца ў глебу сваімі вострымі дзюбамі ў пошуках насякомых. Яны таксама ядуць атрутны дуб, плюшч, кізіл, скумпію, чаромху, вінаград, лаўровыя ягады, чарамху, бузіну, насенне сланечніка і насенне чартапалоху.

У цяперашні час агульная колькасць папуляцыі паўночных чартапалохаў складае 16 000 000 асобін, што азначае, што яны лічацца найменшай праблемай у Чырвоным спісе МСОП.

Агляд мужчынскага паўночнага мігцення

Аўтар выявы: Veronika_Andrews, Pixabay

Паводзіны

Самцы паўночных флікераў вядомыя сваімі мудрагелістымі танцавальнымі выступленнямі, каб выгнаць канкуруючых самцоў і абараніць свае тэрыторыі. Яны нават могуць уступіць у «фехтавальны паядынак» у пачатку вясны, каб пакрасавацца перад патэнцыйным партнёрам. У гэтай фехтавальнай дуэлі супрацьстаяць самцыадзін аднаго з дзюбамі, накіраванымі ўверх, ідучы ў выглядзе васьмёркі ў паветры.

Знешні выгляд

Асноўная розніца паміж самцом і самкай паўночнай мігаткі - гэта іх асабовыя рыскі. Каля дзюбы ў самца ёсць чорная паласа на твары, якая таксама можа быць чырвонай.

Іх пёры цёмна-карычневыя з чорнымі палосамі і размахам крылаў дасягае 51 сантыметра. Самцы звычайна больш буйныя і важаць больш, чым іх самак.

Аўтар выявы: PublicDomainImages, Pixabay

Гнездаванне і размнажэнне

Як і многія іншыя дзятлы, паўночныя мігаткі будуюць іх гнёзды ў мёртвых ствалах дрэў або вялікіх галінах. Яны таксама паўторна выкарыстоўваюць паражніны, якія выкарыстоўвалі іншыя мігацелі ў мінулым годзе.

Абодва полы ўдзельнічаюць у будаўніцтве гнязда, але самец у асноўным кладзе падсцілку з дранкі, на якой адпачываюць яйкі і птушаняты. Самцы бяруць на сябе адказнасць за начныя абавязкі падчас інкубацыйнага перыяду.

Глядзі_таксама: Колькі каштуе спадарожнік? Дзіўны адказ!

Гукі

Гукі самца звычайна гучаць часцей і гучней, чым гукі самкі. Яны б'юць дзюбамі па металічных паверхнях або дрэвах, каб выдаваць гучныя, хуткія і раўнамерныя гукі. Іх гульня на барабанах такая ж важная для іх, як спеў для пеўчай птушкі.

Агляд жаночага паўночнага мігцення

Аўтар выявы: FotoRequest, Shutterstock

Паводзіны

У той час як самцы паўночных флікераў дэманструюць тэрытарыяльныя паказы, каб абараніць свае гнёзды абовырабіць ўражанне на патэнцыйных партнёраў, самкі назіраюць за іх паводзінамі без актыўнага ўдзелу.

Знешні выгляд

Самкі паўночных мігатак не маюць чорных або чырвоных плям на твары, як самцы. Замест гэтага ў іх чорны U-вобразны нагруднік на грудзях разам з чорнымі палосамі на крылах. Вы таксама заўважыце белую пляму над хвастом падчас палёту.

Ва ўсходняй частцы ЗША самкі маюць жоўтыя пёры на баку і чырвоныя ў заходніх ЗША. Акрамя таго, самкі паўночных мігацелак з жоўтым стрыжнем маюць твар персікавага колеру, чырвоную пляму на патыліцы і шэрае цемя.

Аўтар выявы: radesigns, Pixabay

Гнездаванне і размнажэнне

На тэрыторыі гнездавання часцей за ўсё апошняе слова на тэрыторыі гнездавання застаецца за самкай паўночнай мігаткі. Як толькі правільнае месца знойдзена, яны выказваюць сваё адабрэнне, націскаючы або барабанячы. У той час як самец пачынае будаваць гняздо, рассцілаючы ложак, самка завяршае яго, апрацоўваючы дупло.

Пасля таго, як гняздо будзе завершана, яны гатовыя да размнажэння. У інкубацыйным перыядзе самкі праводзяць 11 дзён, за выключэннем начных абавязкаў. Пасля таго, як яйкі вылупіліся, кожны пол па чарзе прыносіць ежу для сям'і. Самкі звычайна бяруць на сябе большую частку дзённай інкубацыі і першапачатковага задумвання.

Глядзі_таксама: Што такое дзяржаўная птушка Алабамы? Як гэта было вырашана?

Гукі

Замест таго, каб спяваць, як пявучая птушка, асноўныя гукі паўночных мігатак паходзяць ад барабаннага бою.Акрамя гэтага, жанчыны-флікеры здаюць гучныя званкі адной нотай працягласцю не больш за паўсекунды. Яны таксама часта выдаюць гукі накшталт «клі-йер» або «вік-а, уік-а».

Абодва полу вельмі галасістыя, але самак чуваць не так часта, як самцоў. Тым не менш, вы можаце час ад часу чуць гучны грукат пранізлівым тонам, па чарзе павялічваючы і памяншаючы гучнасць. Самкі таксама выкарыстоўваюць барабанны бой у адказ, каб мець зносіны са сваімі партнёрамі або папярэджваць іх аб пагрозе.

Аўтар выявы: Scottslm, Pixabay

Ці патрэбны самкам паўночных флікераў самцы для выхавання маладняку?

Як самцы, так і самкі паўночных флікераў маюць амаль аднолькавыя абавязкі па інкубацыі, вывадку, кармленні і гнездаванні. У той час як самец флікер бярэ на сябе начныя абавязкі, яго самка выконвае дзённыя абавязкі. Выхаванне - гэта сумесныя намаганні паўночных лытак.

Хоць самкі паўночных лытак могуць выхоўваць дзіцянятаў з пэўнымі цяжкасцямі, няма ніякага спосабу гарантаваць іх бяспеку, пакуль яна шукае ежу. Аднак няма дадзеных, якія б паказалі, наколькі паспяховым будзе самка Флікер у самастойным выхаванні малых.

Падвядзенне вынікаў

Цяжка адрозніць самца і самкі паўночных флікераў толькі па вонкавым выглядзе, бо іх адзінае фізічнае адрозненне - гэта рыскі на твары. Аднак, калі вы засяродзіцеся на іх паводзінах і гуках, вы лёгка іх заўважыцегендэры.

Цяпер, калі вы ведаеце, як адрозніць самку і самца паўночнага флікера, вы можаце палепшыць свае навыкі назірання за птушкамі або нават прыцягнуць іх на свой двор. Аднак гэтыя птушкі агрэсіўныя і тэрытарыяльныя, таму мы рэкамендуем захоўваць асцярожнасць.

Глядзіце таксама:

  • Пазалочаны флікер: палявы даведнік, малюнкі, асяроддзе пражывання , & Інфармацыя
  • Чырвоны паўночны флікер: палявы даведнік, малюнкі, асяроддзе пражывання і ампер; Інфармацыя
Крыніцы
  • //www.allaboutbirds.org/guide/Northern_Flicker/lifehistory#habitat
  • //birdfact.com/articles/female-northern-flickers
  • //a-z-animals.com/blog/male-vs-female-northern-flicker-what-are-their-differences/
  • //eyebulb.com/what-is-the- розніца-паміж-мужчынай-і-жанчынай-паўночнага-мігацення/
  • //animalia.bio/паўночнага-мігацення

Harry Flores

Гары Флорэс - вядомы пісьменнік і захоплены арнітолаг, які правёў незлічоныя гадзіны, даследуючы свет оптыкі і назіраючы за птушкамі. Вырасшы на ўскраіне невялікага гарадка на паўночным захадзе Ціхага акіяна, Гары моцна захапіўся светам прыроды, і гэтае захапленне толькі ўзмацнілася, калі ён пачаў даследаваць прыроду самастойна.Пасля заканчэння адукацыі Гары пачаў працаваць у арганізацыі аховы дзікай прыроды, што дало яму магчымасць падарожнічаць у самыя аддаленыя і экзатычныя месцы на планеце, каб вывучаць і дакументаваць розныя віды птушак. Менавіта падчас гэтых падарожжаў ён адкрыў для сябе мастацтва і навуку оптыкі, і адразу захапіўся.З таго часу Гары шмат гадоў вывучаў і выпрабоўваў рознае аптычнае абсталяванне, у тым ліку біноклі, прыцэлы і камеры, каб дапамагчы іншым лаўцам птушак атрымаць максімальную карысць ад іх вопыту. Яго блог, прысвечаны ўсім, што звязана з оптыкай і назіраннем за птушкамі, з'яўляецца скарбніцай інфармацыі, якая прыцягвае чытачоў з усяго свету, якія хочуць даведацца больш аб гэтых захапляльных тэмах.Дзякуючы сваім велізарным ведам і вопыту, Гары стаў паважаным голасам у супольнасці оптыкі і назірання за птушкамі, і яго парады і рэкамендацыі карыстаюцца попытам як для пачаткоўцаў, так і для вопытных аматараў птушак. Калі ён не піша і не назірае за птушкамі, Гары звычайна можна знайсціваждацца са сваім рыштункам або праводзіць час з сям'ёй і хатнімі жывёламі.