20 парод качак у Індыяне (з малюнкамі)

Harry Flores 28-09-2023
Harry Flores

Індыяна з'яўляецца домам для каля 20 розных парод качак, якія бываюць розных формаў, колераў і памераў. Іх можна знайсці ўздоўж узбярэжжа возера Мічыган, а таксама ў лясістай мясцовасці і на балотах. Некаторыя пароды больш смелыя і больш адаптыўныя, чым іншыя, і часта жывуць у жылых і прыгарадных раёнах.

Мы выяўляем як няўлоўных, так і смелых качак. З належнай інфармацыяй у вас будзе больш шанцаў заўважыць розныя пароды качак у Індыяне.

20 распаўсюджаных парод качак у Індыяне (з малюнкамі)

1. Амерыканская чорная качка

Аўтар выявы: Elliotte Rusty Harold, Shutterstock

Навуковая назва: Anas rubripes
Рарытэт: Міні
Тып: Качка-качка

Амерыканскія чорныя качкі аддаюць перавагу жыць каля неглыбокіх забалочаных угоддзяў, азёр і сажалак. Яны адносяцца да разнавіднасці качак, і іх рацыён у асноўным складаецца з насякомых. Звычайна вы можаце пачаць бачыць іх зімой.

Гэты від качак часта можна сустрэць у зграях качак-качак, і іх лёгка заўважыць на фоне ярка-зялёных галоў самцоў качак. У іх пёры цёмна-шакаладнага колеру па ўсім целе і шэрыя пёры на тварах.

2. Амерыканскі віген

Аўтар выявы: bryanhanson1956, Pixabay

Навуковая назва: Marecaтак што знайсці яго ў натуральным асяроддзі пасялення - вельмі прыемна.

17. Рыжы

Аўтар выявы: Том Райхнер, Shutterstock

Навуковая назва: Aythya americana
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Нырлівая качка

Рыжая названа ў гонар яго галава колеру карыцы. Аднак толькі самцы маюць галовы чырвонага колеру. Пёры самак больш светлыя, карычневыя і пярэстыя. І самцы, і самкі маюць плоскі дзюбу, якая нахілена ўніз.

Рыжыя - гэта рэдкасць, таму што яны пралятаюць толькі праз Індыяну на шляху зімаваць у Фларыду. Яны зноў прыляцяць уверх падчас сезона размнажэння, так што вы можаце заўважыць іх толькі ў перыяд сезонаў міграцыі.

18. Качка з кольчатай шыяй

Аўтар выявы: leesbirdblog , Pixabay

Навуковая назва: Aythya collaris
Рэдкасць: Незвычайны
Тып: Нырная качка

Качка з кольчатай шыяй - гэта ныраючая качка, якую рэдка можна сустрэць у Індыяне. Іх можа быць крыху цяжка заўважыць, таму што яны не маюць смелых або яркіх колераў. У самцоў чорна-белыя пёры, жоўтыя вочы і бела-шэрыя дзюбы з чорнымі кончыкамі. Самкі маюць дзюбы з падобным малюнкам, але іх цела ў асноўным шэрыя і карычневыя.

Як самцы, так ісамкі маюць гладкія пёры на грэбні на галаве, якія расплюшчваюцца, калі яны апускаюцца для апускання. Яны любяць жыць невялікімі зграямі і ныраць у пошуках малюскаў, дробных водных бесхрыбтовых і некаторых водных раслін.

19. Румяная качка

Аўтар выявы: Ондрэй Просіцкі, Shutterstock

Глядзі_таксама: Ці лётаюць птушкі ўначы? Што вам трэба ведаць
Навуковая назва: Oxyura jamaicensis
Рэдкасць: Звычайны
Тып: Нырная качка

Рудая качка найбольш вядомая сваім плоскім блакітным дзюбай. Гэтыя птушкі валодаюць мажным целаскладам і тоўстай шыяй. У самцоў чорна-белыя твары, карычневае цела і чорныя пёры на хвасце, якія тырчаць. У самак чорныя дзюбы і карычневыя пёры.

Рудыя качкі ныраюць і любяць есці водных бесхрыбтовых. Яны актыўныя ўначы, таму лепшы час для іх назірання - вечар.

20. Лясная качка

Аўтар выявы: JamesDeMers, Pixabay

Навуковая назва: Aix sponsa
Рэдкасць: Звычайны
Тып: Качка, якая гуляе

Самец лясной качкі мае адзін з самых упрыгожаных выглядаў сярод усіх парод качак у Індыяне. Яго грабеньчатая галава зялёная, карычневая і чорная з белымі палосамі. Ён таксама мае плямістыя грудзі і мудрагелістыя плямы па ўсім каштанавым целе. У самак таксама маецца чубатуюгалава і больш мяккі, карычневы і нейтральны выгляд.

Драўняныя качкі ўмелыя плыўцы, але яны таксама любяць сядзець і гнездавацца на дрэвах. Ідэальным месцам іх пражывання з'яўляюцца лясістыя балоты, балоты, невялікія сажалкі і азёры.

Выснова

Існуе так шмат розных відаў качак, што можна знайсці ўсе па ўсёй Індыяне. Многія з іх праходзяць па меры міграцыі, таму яны не з'яўляюцца пастаяннымі жыхарамі штата. У наступны раз, калі вы ўбачыце качку, не забудзьцеся спыніцца і разгледзець яе апярэнне. Магчыма, вам пашанцуе сустрэцца з госцем, які асабліва з'явіцца, перш чым працягнуць сваё міжкантынентальнае падарожжа.

Аўтар абранага малюнка: gianninalin, Pixabay

amiericana
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Качка-качка

Амерыканская качка - гэта сезонная качка, якую звычайна можна заўважыць у паўднёвых раёнах Індыяны ў перыяды міграцыі. Як правіла, яны сарамлівыя птушкі і насяляюць некранутыя азёры і балоты.

У самцоў на галаве зялёна-белыя пёры і блакітна-шэры дзюб. У іх карычневыя целы і чорныя пёры на хвасце, якія тырчаць. У самак карычневыя галовы і плямісты карычневы ўзор на астатніх частках цела.

3. Сінякрылы чырок

Аўтар выявы: JackBulmer, Pixabay

Навуковая назва: Anas discors
Рэдкасць: Звычайны
Тып: Качка, якая бавіцца

Сінякрылы чырок мае круглую галаву і доўгі дзюбу. У самцоў цёмна-сінія галовы, грудзі з крапінкамі і чорныя кончыкі крылаў і пёры хваста. У самак карычневыя дзюбы і карычневыя і шэрыя пёры па ўсім целе.

Гэтыя качкі праходзяць праз Індыяну, мігруючы ў Цэнтральную Амерыку на зіму. Гэта качкі, якія любяць азёры і больш глыбокія сажалкі, дзе яны могуць здабываць насякомых, водныя расліны і слімакоў.

4. Бафлхед

Аўтар выявы: Harry Collins Photography, Shutterstock

НавуковыНазва: Bucephala albeola
Рэдкасць: Незвычайны
Тып: Нырная качка

Бафлхеды - прыгожыя качкі з круглай галавой, і яны не не так часта сустракаецца ў Індыяне. Магчыма, вы зможаце заўважыць іх зімой. Аднак гэта запатрабуе цярпення, бо гэтыя качкі могуць праводзіць шмат часу, паляваючы і здабываючы ежу пад вадой.

На галаве самцоў бафлэхедаў ярка-белыя пёры з чорнай каронай і зялёныя пёры, размешчаныя як маска вакол вачэй. У іх белы жывот і чорныя пёры на спіне. Самкі больш цёмныя і маюць пёры ад чорнага да шэрага.

5. Палатняная спіна

Выява: Jim Beers, Shutterstock

Навуковая назва: Aythya Valisineria
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Качка ў ваду

Палатняныя спінкі маюць вузкія, худыя галовы і нахілены плоскі дзюбу. У самцоў галава каштанавага колеру і ярка-белае цела, якое кантрастуе з чорнай грудзьмі. Самкі маюць больш прыглушаную афарбоўку і маюць бурыя і шэрыя пёры. У самцоў Canvasbacks чырвоныя вочы, а ў самак чорныя.

Палатняныя качкі - адзін з самых вялікіх відаў качак, якія можна сустрэць у Індыяне. Звычайна яны зімуюць у Індыяне і сустракаюцца ў прэрыйных балотах, барэальных лясах іазёры.

6. Златоглазка звычайная

Аўтар выявы: Джанет Грыфін, Shutterstock

Навуковая назва: Буцэфала
Рэдкасць: Незвычайна
Тып: Нырлавая качка

Трэба сачыць за златкаглазкай, бо яна не вельмі распаўсюджаны ў Індыяне. У самцоў цёмна-зялёныя галовы з пучком пёраў на макені. У іх жоўтыя вочы і чорныя касыя купюры. У самак меншы пучок пёраў і крыху карацейшы дзюбу. І ў самцоў, і ў самак на крылах ёсць белыя ўчасткі пёраў.

Златоглазыя любяць жыць каля прыбярэжных вод, дзе яны могуць ныраць і шукаць ежу. Яны таксама вельмі хутка лётаюць, таму можа быць цяжка ўбачыць іх у дзеянні.

7. Крохаль

Аўтар выявы: ArtTower, Pixabay

Навуковая назва: Mergus merganser
Рарытэт : Звычайны
Тып: Нырлівая качка

У звычайнай крохалі больш плоская галава, чым у большасці відаў качак. У самцоў вясёлкавыя зялёныя і чорныя галовы з вострым чырвоным дзюбай. У самак карычневыя галовы і аранжавыя дзюбы.

Звычайна гэтых птушак можна сустрэць уздоўж рэк, азёр і сажалак, якія ў ідэале працякаюць праз лясы і іншыя месцы з вялікай колькасцю дрэў. Янылюбяць есці рыбу, і пакуль яны ныраючыя качкі, яны звычайна ныраюць неглыбока, калі палююць.

8. Gadwall

Аўтар выявы: Psubraty, Pixabay

Навуковая назва: Mareca strepera
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Качка, якая гуляе

Гэдвалы любяць жыць на балотах і забалочаных угоддзях, дзе яны могуць здабываць водныя расліны. Таксама вядома, што яны крадуць ежу ў ныраючых качак, калі выходзяць з ежай у рахунках.

Качкі-самцы могуць выглядаць незвычайна ў параўнанні з іншымі відамі самцоў качак. Аднак пры бліжэйшым разглядзе вы заўважыце прыгожы ўзор з сініх, шэрых, карычневых і чорных пёраў. Самкі выглядаюць вельмі падобна на самак цецерукоў і маюць плямісты карычневы ўзор, які праходзіць па ўсім целе.

9. Вялікая лапатка

Аўтар выявы: Джанет Грыфін, Shutterstock

Навуковая назва: Aythya marila
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Ныраючая качка

Вядома, што буйная чаротаўка мігруе толькі праз Індыяну, таму яе цяжэй заўважыць. Гэтыя качкі аддаюць перавагу жыць ля азёр і сажалак. Яны выдатныя ныральнікі і звычайна здабываюць корм для водных раслін і бесхрыбтовых, якія жывуць на дне глыбокіх вадаёмаў.

Самцы буйной лапаткі маюць цёмна-зялёныя галовы,жоўтыя вочы і светлыя блакітна-шэрыя дзюбы. Вы таксама можаце заўважыць плямістыя пёры на іх спінах і суцэльныя шэрыя пёры на астатняй частцы цела. Галовы самак Вялікай Скапіі карычневыя з белай паласой, якая праходзіць уздоўж плоскіх дзюб. Іх цела таксама розных адценняў карычневага.

Глядзі_таксама: Якія планеты круцяцца па гадзіннікавай стрэлцы? Адказ захапляльны!

10. Зеленакрылы чырок

Аўтар выявы: Paul Reeves Photography, Shutterstock

Навуковая назва: Anas carolinensis
Рэдкасць: Незвычайны
Тып: Качка, якая гуляе

Гэта можа быць складана заўважыць зялёнакрылага чырка, і гэта асабліва прыемна, калі вы знойдзеце яго з-за яго унікальнага выгляду. У самцоў смуглыя ​​галовы з зялёнай паласой, якая праходзіць уздоўж вачэй, як маска. У іх прыгожыя шэрыя і смуглыя ​​пёры на астатніх частках цела. І самцы, і самкі маюць насычана-зялёныя пёры крылаў, якія вы бачыце падчас палёту.

Вашы лепшыя шанцы знайсці зялёнакрылых чырок у балотах і забалочаных месцах. Вы таксама можаце паспрабаваць прыслухацца да іх выразнага свісту.

11. Крохаль з капюшонам

Аўтар выявы: bryanhanson1956, Pixabay

Навуковая назва: Lophodytes cucullatus
Рэдкасць: Агульны
Тып: Нырлавая качка

Самцы і самкі крохаляў з капюшонам мець вельмівыразныя з'яўленні. Самцы чорна-белыя і маюць уражлівую карону з чорна-белых пёраў. У самак не такая вялікая карона, але гэта ўсё роўна відовішча. Іх грэбень чырвона-карычневага колеру, цела ў іх шэрае і карычневае.

Крахалі - гэта нырлівыя качкі, якія аддаюць перавагу жыць каля азёр і сажалак, дзе яны могуць паляваць на рыбу. Яны жывуць у Індыяне круглы год, таму, калі вы ведаеце, на што звярнуць увагу, вы можаце параўнальна лёгка іх заўважыць.

12. Малая скакуна

Аўтар выявы: Krumpelman Photography, Shutterstock

Навуковая назва: Aythya affinis
Рэдкасць: Звычайны
Тып: Нырная качка

Малая качка - гэта нырлыя качкі, якія жывуць каля вялікіх азёр і вадасховішчаў. Яны праязджаюць праз Індыяну толькі як часовыя жыхары, таму вы можаце заўважыць іх толькі падчас міграцыйнага сезона.

У самцоў малых скаупаў жоўтыя вочы, якія прыгожа кантрастуюць з іх чорнымі галовамі. У іх чорна-белыя пёры на целе і шэрыя крапінкі на спіне. Самкі падобныя на самцоў, за выключэннем таго, што ў іх няма жоўтых вачэй і больш цёмных плям.

13. Крыжка

Аўтар выявы: Capri23auto, Pixabay

Навуковая назва: Анасplatyrhynchos
Рэдкасць: Звычайны
Тып: Качка-крыжанка

Качка-качка - адзін з самых распаўсюджаных відаў качак, але ўсё роўна гэта прыгожае відовішча. У самцоў цецерукоў вясёлкавыя зялёныя галовы, ярка-жоўтыя дзюбы і аранжавыя ступні. Самкі маюць пярэсты ўзор і аранжавыя дзюбы замест жоўтых.

Качка-качка вельмі адаптыўная і можа сустракацца ў жылых раёнах, асабліва калі яны знаходзяцца побач з вадаёмамі. Тым не менш, яны, натуральна, аддаюць перавагу жыць у неглыбокіх балотах і азёрах.

14. Паўночны шылахвост

Аўтар выявы: Моніка Віора, Shutterstock

Навуковая назва: Anas acuta
Рэдкасць: Незвычайны
Тып: Плястая качка

Паўночны шылахвост - гэта качка элегантнай формы з круглай галавой і доўгай шыяй. У самцоў твар каштанавага колеру, а на спіне - крапінкі. У іх таксама ёсць шэрыя, зялёныя і белыя пёры крылаў і прыгожыя пёры хваста, якія злёгку скручваюцца ад іх цела.

Самкі падобныя на самак цецерукоў, і можа быць цяжка адрозніць іх. Шылахвосткі і цецерукі таксама аддаюць перавагу падобныя натуральныя месцы пражывання. Такім чынам, лепш за ўсё ідэнтыфікаваць прысутнасць шылахвосткі па самцу.

15. ПаўночныРыдлёўка

Аўтар выявы: MabelAmber, Pixabay

Навуковая назва: Spatula clypeata
Рэдкасць: Рэдкі
Тып: Качка-качка

Паўночныя лопаты - гэта рэдкасць, таму што яны мігруюць толькі праз паўднёвыя раёны Індыяны. Такім чынам, вы можаце заўважыць іх зімой.

Паўночныя рыдлёўкі вядомыя вялікімі плоскімі дзюбамі. Самцы, як правіла, маюць насычана-зялёныя галовы і белыя грудзі. Пёры крылаў у іх карычневыя, а пёры хваста чорныя. У самак паўночных лопатаў аранжавыя дзюбы і пярэстыя карычневыя пёры па ўсім целе.

16. Чырвонагруды крохаль

Аўтар выявы: GregSabin, Pixabay

Навуковая назва: Mergus serrator
Рэдкасць: Рэдка
Тып: Нырлавая качка

Чырванагрудых крохалаў лёгка заўважыць па пучках пёраў на вяршыні іх галоў. Самкі і маладыя самцы маюць падобны выгляд і маюць чырвона-аранжавыя дзюбы, карычневыя галовы і шэрае цела. Спелыя самцы маюць зялёную галаву, больш доўгія пёры грэбня і каштанава-рудую грудзі.

Гэтыя качкі любяць харчавацца рыбай, таму вам пашанцуе знайсці іх у раёнах з вялікімі вадаёмамі, такімі як азёры і сажалкі. Яны адносна рэдкія ў Індыяне,

Harry Flores

Гары Флорэс - вядомы пісьменнік і захоплены арнітолаг, які правёў незлічоныя гадзіны, даследуючы свет оптыкі і назіраючы за птушкамі. Вырасшы на ўскраіне невялікага гарадка на паўночным захадзе Ціхага акіяна, Гары моцна захапіўся светам прыроды, і гэтае захапленне толькі ўзмацнілася, калі ён пачаў даследаваць прыроду самастойна.Пасля заканчэння адукацыі Гары пачаў працаваць у арганізацыі аховы дзікай прыроды, што дало яму магчымасць падарожнічаць у самыя аддаленыя і экзатычныя месцы на планеце, каб вывучаць і дакументаваць розныя віды птушак. Менавіта падчас гэтых падарожжаў ён адкрыў для сябе мастацтва і навуку оптыкі, і адразу захапіўся.З таго часу Гары шмат гадоў вывучаў і выпрабоўваў рознае аптычнае абсталяванне, у тым ліку біноклі, прыцэлы і камеры, каб дапамагчы іншым лаўцам птушак атрымаць максімальную карысць ад іх вопыту. Яго блог, прысвечаны ўсім, што звязана з оптыкай і назіраннем за птушкамі, з'яўляецца скарбніцай інфармацыі, якая прыцягвае чытачоў з усяго свету, якія хочуць даведацца больш аб гэтых захапляльных тэмах.Дзякуючы сваім велізарным ведам і вопыту, Гары стаў паважаным голасам у супольнасці оптыкі і назірання за птушкамі, і яго парады і рэкамендацыі карыстаюцца попытам як для пачаткоўцаў, так і для вопытных аматараў птушак. Калі ён не піша і не назірае за птушкамі, Гары звычайна можна знайсціваждацца са сваім рыштункам або праводзіць час з сям'ёй і хатнімі жывёламі.