15 відаў драздоў у Місуры (з малюнкамі)

Harry Flores 09-08-2023
Harry Flores

Вы можаце знайсці драздоў па ўсім свеце, і яны, безумоўна, распаўсюджаны ў многіх раёнах Паўночнай Амерыкі. У штатах Сярэдняга Захаду, такіх як Місуры, Ілінойс, Агаё і Індыяна, ёсць дзесяткі розных відаў драздоў, якія пралятаюць праз рэгіёны ў любую пару года, але асабліва ў вясновыя і летнія месяцы. У гэтыя месяцы тэмпература вышэйшая, а ежа больш распаўсюджаная. Але якія віды драздоў найбольш часта сустракаюцца ў Місуры? Давайце абмяркуем.

15 відаў драздоў у Місуры

1. Усходні лугавы жаўрук

Аўтар выявы: Gualberto Becerra, Shutterstock

Навуковая назва: Sturnella magna
Вага: 3,3-5,2 унцый

Усходнія лугавыя жаўрукі звычайна адносяцца да драздоў, хоць іх пёры маюць больш шэры выгляд з чорным плямы на іх паўсюль. У гэтых птушак вялікі круглы жоўты жывот і повязь з жоўтых пёраў на горле. У той час як многія з іх мігруюць зімаваць на поўдзень, многія застануцца ў раёне Місуры або бліжэйшых штатах, калі ў іх будзе дастаткова ежы.

Гэтыя прыгожыя пявучыя птушкі цяпер занесены ў спіс знікаючых і звычайна сустракаюцца на на зямлі вялікімі групамі ў пошуках насення і насякомых, уключаючы конікаў, сапраўдных жукоў, цвыркуноў і жукоў. Яны аддаюць перавагу тусавацца на адкрытых палях абоміні-сцягі).

Як і многія іншыя дразды, гэтыя птушкі сярэдняга памеру застануцца ў Місуры на працягу цёплых летніх і вясновых месяцаў, а потым мігруюць на поўдзень да канца верасня. Пёры самак дрозда крыху больш цьмяныя, чым у самцоў, і маюць карычневыя палоскі.

Гэтых птушак таксама можна сустрэць у паўночных раёнах Канады і ў іншых штатах Сярэдняга Захаду. Яны добра вядомыя тым, што агрэсіўна абараняюць сваю тэрыторыю падчас шлюбнага перыяду і даволі хутка будуюць свае гнёзды (якія складаюцца з мокрага лісця і гразі) на вільготных травяністых лугах і палях.

14. Балтыморская івалга

Аўтар выявы: Джэй Гао, Shutterstock

Навуковая назва: Icterus galbula
Вага: 1,0-1,3 унцыі

Балтыморская івалга - гэта на меншы бок, але ў яго вялікі круглы жывот і кароткія худыя ногі. Дарослыя самцы маюць ярка-аранжавыя і чорныя пёры, а на спіне белыя крылы. Самкі жаўтаватыя знізу і на галаве, з шаравата-карычневымі крыламі.

Гэтыя птушкі спрытныя, здабычы ежы, іх часта можна сустрэць на падворках, у дзяржаўных парках і мясцовых лясных запаведніках. Яны любяць жаваць такіх насякомых, як цвыркуны, бітлы і гусеніцы, але таксама ядуць слімакоў і павукоў.

Глядзі_таксама: 14 відаў чорных птушак у Вісконсіне (з малюнкамі)

Балтыморскія івалгі звычайна мігруюць у Фларыду, Карыбскі басейн і Цэнтральную Амерыку зімой і будуцьсыходзяць у любым месцы з канца ліпеня да пачатку верасня. Песня ў іх падобная на флейту, якую можна пачуць на адлегласці некалькіх сотняў футаў.

15. Карычневая птушка

Аўтар выявы: milesmoody, Pixabay

Навуковая назва: Molothrus ater
Вага: 1,2-1,9 унцыі

Брытнагаловы каровін вылучаецца сваёй адметнай карычневай галавой, якая амаль падобная на капюшон на верхняй частцы яго цёмна-шэрыя пёры, якія пераважаюць на грудзях, спіне і жываце. Самцы гэтых круглапузых птушак маюць чорнае цела з карычневымі галавой і хвастом.

Самкі меншыя і шэра-карычневыя з невялікімі палосамі на спіне. Магчыма, вы не так часта бачыце гэтых птушак у Місуры, але можаце злавіць іх у вясновыя і летнія месяцы і ў бліжэйшых штатах. Яны таксама папулярныя на ўзбярэжжах Ціхага акіяна і, як правіла, мігруюць зімой.

У Місуры вы можаце знайсці іх на лугах і адкрытых палях, але рэдка яны знаходзяцца ў лясістай мясцовасці. Гэтыя каржакаватыя птушкі аддаюць перавагу трымацца блізка да зямлі побач з жывёламі, якія пасуцца, дзе яны могуць украдкай хапаць ежу. Яны таксама ядуць насякомых, пустазелле і розныя насенне.

Падвядзенне вынікаў

Як вы бачыце, ёсць шмат чорных птушак, якіх вы можаце знайсці ва ўсіх па ўсім штаце Місуры. Вы можаце часта бачыць гэтых птушак у вясновыя і летнія месяцы, як і многіяна зімоўку мігруюць на поўдзень. І калі вы жадаеце прыцягнуць іх на свой двор, простая адкрытая кармушка з насеннем сланечніка, вычышчаным белым просам і вычышчаным арахісам звычайна падыдзе. Важна ўлічваць від птушкі, таму што некаторыя з птушак у гэтым спісе могуць быць невялікімі непрыемнасцямі.

Глядзіце таксама: 15 распаўсюджаных відаў вераб'ёў у Місуры (з Малюнкі)

Аўтар абранага малюнка: Даніта Дэлімонт, Shutterstock

лугі ў пошуках ежы, але звычайна будуюць свае гнёзды ў дуплах дрэў і на дахах, якія знаходзяцца высока над зямлёй і зроблены з травы і пёраў.

2. Івалга Булака

Аўтар выявы: PublicDomainImages, Pixabay

Навуковая назва: Icterus bullockii
Вага: 1,0-1,5 унцыі

Івалгі Бычка - гэта проста відовішча. Яны маюць у асноўным ярка-аранжавыя пёры, з чорнымі і белымі пёрамі на спіне. Маладыя самкі, як правіла, маюць крыху шараваты выгляд з жоўтымі хвастамі і шэрымі пёрамі на галаве і грудзях.

Гэтыя птушкі звычайна сустракаюцца ў такіх штатах, як Місуры і іншых тэрыторыях Сярэдняга Захаду, але іх таксама можна ўбачыць у паўднёвых штатах і нават у Мексіцы. Івалгі Булака любяць гняздзіцца ў парках і лясах, шукаючы садавіну, нектар і насякомых, і вы можаце прывабіць іх. Гукі івалгі Булака - гэта серыя свісту і вішчання, якія працягваюцца некалькі секунд у вашым двары з жэле, цукровай вадой і садавінай.

3. Жоўтагаловы дрозд

Выява крэдыт: Дон Маммозер, Shutterstock

Навуковая назва: Xanthocephalus xanthocephalus
Вага: 1,5-3,7 унцыі

Вы можаце сустрэць гэтых птушак не так часта, як іншых драздоў у Місуры, але яны, як правіла, тусуюцца кожны сезон. Гэтыяптушкі сярэдняга памеру маюць яркія жоўтыя пёры па ўсёй галаве і шыі, а калі птушыныя самцы раскрываюць крылы, можна ўбачыць белыя пёры на іх попе.

Жоўтагаловыя дразды распаўсюджаны ў нізкіх балотах і лугах, якія ёсць шмат лёгкадаступнай ежы. У зімовыя месяцы яны схільныя паядаць насякомых, а таксама насенне і збожжа. У дадатак да штатаў Сярэдняга Захаду, такіх як Місуры, вы таксама можаце знайсці гэтых птушак і паўднёва-заходніх штатаў, такіх як Арызона і Мексіка.

4. Orchard Oriole

Аўтар выявы: JeffCaverly, Shutterstock

Навуковая назва: Icterus spurius
Вага: 0,5-1,2 унцыі

Івалгі не так часта сустракаюцца ў Місуры, як многія іншыя птушкі, але яны могуць быць знойдзены ў перыяд размнажэння. Вы таксама можаце ўбачыць гэтых птушак у бліжэйшых штатах, такіх як Ілінойс і Агаё, пакуль яны не перасяліліся на поўдзень у рэгіёны, уключаючы Цэнтральную Амерыку і Мексіку на зіму.

Гэта маленькія птушкі, а самкі звычайна зелянява-жоўтыя, больш бледныя. унізе і цямней на спіне. Самцы івалгі маюць чорныя спіну, галаву і чырванаваты ніз. Фруктовыя івалгі аддаюць перавагу тусавацца ў адкрытых лясных раёнах.

Звычайна іх можна знайсці вакол адкрытых хмызнякоў, уздоўж берагоў рэк, а таксама на фермах і ў дварах. Івалгі аддаюць перавагу закусваць у асноўным казуркамі, у тым ліку і гусеніцаміжукоў, а таксама павукоў. Яны таксама любяць нектар з кветак і садавіны, уключаючы шаўкоўніцу і чарнаплодную рабіну.

5. Піваварскі дрозд

Аўтар выявы: 2009fotofriends, Shutterstock

Навуковая назва: Euphagus cyanocephalus
Вага: 1,6 -3,2 унцыі

Вось яшчэ адна чорная птушка сярэдняга памеру, распаўсюджаная ў Місуры. У іх тонкія фіялетавыя галовы і чорныя бліскучыя пёры. А на сонечным святле іх пёры выглядаюць вясёлкавымі і нават зялёнымі і карычневымі адценнямі. Яны сустракаюцца не толькі ў Місуры, але і ў Паўночнай Канадзе, а таксама ва ўсходніх штатах.

Гэтых птушак звычайна можна ўбачыць уздоўж берагоў і ў лясных раёнах, якія хаваюцца ў дуплах дрэў, хоць вы таксама можаце заўважыць іх у дзяржаўных парках, падворкі і іншыя месцы, дзе яны могуць знайсці насякомых, насенне і збожжа. Яны схільныя заставацца на адным месцы, калі ежы дастаткова, але зімой могуць міграваць на поўдзень.

Глядзі_таксама: Ці адпужваюць птушак куранты?

6. Іржавы дрозд

Аўтар выявы: Pxhere

Навуковая назва: Euphagus carolinus
Вага: 1,7-2,8 унцыі

Гэтыя чорныя птушкі амаль нагадваюць маленькіх варон з іх цалкам чорнымі пёрамі, круглымі галовамі і доўгімі целамі . У іх чорныя пёры, якія, у залежнасці ад таго, як на іх трапляе сонца, могуць выглядаць блакітнымі, карычневымі, фіялетавымі ішэрыя тоны.

Насамрэч, самкі птушак больш шаравата-карычневыя, чым чорныя. Яны распаўсюджаны ў штатах сярэдняга захаду, уключаючы Місуры, Ілінойс і Агаё. Звычайна яны застаюцца ў цёплыя летнія і вясновыя месяцы і, як правіла, мігруюць у канцы верасня ці пачатку кастрычніка.

Іржавых драздоў можна сустрэць у вільготных раёнах штата, уключаючы балоты і балоты. Іх таксама можна знайсці ў лясістай мясцовасці, гняздуюцца на дрэвах і хмызняках або каля вады. Як і многія іншыя дразды, гэтыя птушкі ўсяедныя і сілкуюцца насякомымі, садавінай і арэхамі.

Аўтар выявы: jasonjdking, Pixabay

Навуковая назва: Dolichonyx oryzivorus
Вага: 1,1-2,2 унцыі

Баболінкі адрозніваюцца ад іншых відаў драздоў вялікай жаўтлява-белай плямай пёраў на патыліцы. У іх белыя спіны і чорныя жываты і доўгія ногі. У самак цёмна-карычневая скура і цёмныя вочы з палосамі на макушцы.

Іх часта можна ўбачыць ва ўсходніх і сярэдніх заходніх штатах падчас міграцыйных сезонаў (з верасня па красавік). Гэтыя прыгожыя птушкі часта сустракаюцца на адкрытых лугах у перыяд размнажэння. Пасля размнажэння яны часта сустракаюцца ўздоўж прыбярэжных раёнаў або на балотах.

Вы можаце знайсці іх на вяршынях кустоў у пошуках дробнага насення або насякомых, такіх як конікі, гусеніцы абомурашак, каб выкарміць сваіх малых. Гэтыя птушкі часта выкарыстоўваюць паражніны дрэў, каб будаваць свае гнёзды, але вы таксама можаце знайсці шмат іх гнёздаў на зямлі. Яны любяць бавіць час на травяністых палях і лугах, дзе вольна блукаюць дзікія садавіна і выпадковыя насякомыя.

8. Заходні лугавы жаўрук

Аўтар выявы: Кэры Харграў, Shutterstock

Навуковая назва: Sturnella neglecta
Вага: 3,0-4,0 унцыі

Заходнія лугавыя жаўрукі - невялікія птушкі, якія больш рознакаляровыя, чым чорныя, у адрозненне ад многіх птушак на гэты спіс. Большасць іх пёраў мае шаравата-карычневы адценне з чорнымі плямамі. Аднак у іх ярка-жоўтыя жываты, якія звісаюць над іх кароткімі худымі нагамі.

Гэтыя птушкі з'яўляюцца дзяржаўнымі птушкамі ў шасці розных штатах. Іх часцей сустракаюць у паўднёвых раёнах штата, і іх можна пачуць ва ўсіх парках і на адкрытых лугах дзякуючы іх меладычным песням. Гэтыя птушкі аддаюць перавагу цёплае надвор'е і звычайна мігруюць у зімовыя месяцы. Звычайна іх можна сустрэць вялікімі групамі, якія разам шукаюць насенне і насякомых.

9. Івалга Скота

Аўтар выявы: AZ Outdoor Photography, Shutterstock

Навуковая назва: Icterus parisorum
Вага: 1,0-1,5 унцыі

Івалга Скота - гэтадразды сярэдняга і большага памеру, якія маюць цікавую камбінацыю пёраў. Іх жывот жоўты, грудзі і пёры на спіне чорныя, галава таксама чорная. Аднак у іх ёсць жоўтыя пёры на хвасце з чорнымі кончыкамі.

Вы абавязкова адразу пазнаеце гэтых птушак, калі ўбачыце іх у сельскай мясцовасці Місуры. Яны родам з ЗША і паўночнай часткі Мексікі, дзе звычайна размнажаюцца, перш чым адправіцца на поўдзень у халодныя месяцы года.

Вы таксама можаце сустрэць іх у некаторых раёнах Паўднёвай Каліфорніі і нават Арызоны. Івалгі Скота можна сустрэць на высокіх схілах у травяністых раёнах, дзе яны сілкуюцца садавінай і дробнымі насякомымі, у тым ліку матылькамі, гусеніцамі і жукамі.

10. Вялікахвосты гракл

Выява Аўтар: RBCKPICTURES, Pixabay

Навуковая назва: Quiscalus mexicanus
Вага: 3,5-6,8 унцый

Хвастатых граклаў таксама можна прыняць за варон, калі яны не было іх доўгіх чорных хвастоў — што тлумачыць іх назву. Гэтыя птушкі высокія і худыя і маюць прыгожыя чорныя звужаныя хвасты, якія цягнуцца ад спіны прыкладна на 3-4 цалі.

У самцоў пераліўныя пёры і пранізлівыя жоўтыя вочы. Самкі таксама даўганогія, стройныя, з жоўтымі вачыма. Вялікахвостыя граклі сустракаюцца на Сярэднім Захадзе, на захадзе і ў многіх гарадахвобласці.

Гэтыя прыгожыя птушкі ядуць збожжа, насенне і плады, а таксама насякомых і іншых жывёл, такіх як пчолы і павукі. Часам яны таксама жуюць яйкі і птушанят, а таксама дробных яшчарак і млекакормячых. Яны аддаюць перавагу будаваць гнёзды высока на дрэвах з пустазелля, травы і дробных галінак.

11. Еўрапейскі шпак

Аўтар выявы: arjma, Shutterstock

Навуковая назва: Sturnus vulgaris
Вага: 2,0-3,3 унцыі

Таксама шырока вядомая як "звычайны шпак", гэтая птушка прыгожа пераліваецца чорнымі пёрамі, на якіх здаецца полька кропкападобныя крапінкі па ўсім целе і выглядаюць зялёнымі, сінімі, шэрымі і фіялетавымі. Гэта птушка сярэдняга памеру з круглым каржакаватым целам. У Місуры іх можна ўбачыць не так часта, як іншых птушак, і іх таксама можна сустрэць у раёнах Канады і Аляскі. З-за іх агрэсіўных паводзін і перавагі ў вялікіх зграях іх часта лічаць непрыемнасцю.

Іх можна ўбачыць, калі яны лётаюць над палямі або сядзяць на вяршынях дрэў вялікімі групамі, шукаючы ежу. Гэтыя шпакі сярэдняга памеру ядуць усіх відаў насякомых, уключаючы дажджавых чарвякоў, жукоў, гусеніц, дажджавых чарвякоў і павукоў. Яны таксама любяць такія садавіна, як шаўкоўніца, вішня, падуб і дзікая ажына.

12. Гракл звычайны

Аўтар выявы: Стыў Байланд,Shutterstock

Навуковая назва: Quiscalus quiscula
Вага: 2,5-5,3 унцыі

Звычайны гракл - гэта яшчэ адна прыгожа пераліваецца чорная птушка, якая амаль ззяе ў сонечным святле. Іх плямістыя вясёлкавыя пёры робяць іх цела падобнымі на бліскучыя цені. Яны маюць доўгія хвасты і крыху вышэйшыя за сярэдняга дразда.

Пёры птушак-самцоў трохі больш бліскучыя, чым пёры самак, хоць абедзве птушкі прыкладна аднолькавага памеру. Вядома, што гэтыя птушкі здабываюць ежу вялікімі групамі на Сярэднім Захадзе, у паўднёвых штатах і ў некаторых раёнах Канады.

Гэтыя птушкі таксама распаўсюджаны ў Ілінойсе і Агаё і лічацца відамі, якія знаходзяцца пад пагрозай з-за змяншэння іх колькасці. Іх асяроддзе пражывання ўключае адкрытыя лясы і паркі, а таксама палі і вільготныя балоты. Яны вядомыя тым, што жуюць такія культуры, як кукуруза і збожжа, а таксама прасейваюць смецце.

13. Чырвонакрылы дрозд

Аўтар выявы: Говард Уолш, Pixabay

Навуковая назва: Агелай Фенікій
Вага: 1,0-2,8 унцыі

Чырванакрылы дрозд славіцца сваімі прыгожымі пёрамі на спіне. Гэтыя дразды цалкам чорныя, за выключэннем пёраў на спіне, якія маюць чырванавата-аранжавыя і жоўтыя плямы (якія амаль падобныя на

Harry Flores

Гары Флорэс - вядомы пісьменнік і захоплены арнітолаг, які правёў незлічоныя гадзіны, даследуючы свет оптыкі і назіраючы за птушкамі. Вырасшы на ўскраіне невялікага гарадка на паўночным захадзе Ціхага акіяна, Гары моцна захапіўся светам прыроды, і гэтае захапленне толькі ўзмацнілася, калі ён пачаў даследаваць прыроду самастойна.Пасля заканчэння адукацыі Гары пачаў працаваць у арганізацыі аховы дзікай прыроды, што дало яму магчымасць падарожнічаць у самыя аддаленыя і экзатычныя месцы на планеце, каб вывучаць і дакументаваць розныя віды птушак. Менавіта падчас гэтых падарожжаў ён адкрыў для сябе мастацтва і навуку оптыкі, і адразу захапіўся.З таго часу Гары шмат гадоў вывучаў і выпрабоўваў рознае аптычнае абсталяванне, у тым ліку біноклі, прыцэлы і камеры, каб дапамагчы іншым лаўцам птушак атрымаць максімальную карысць ад іх вопыту. Яго блог, прысвечаны ўсім, што звязана з оптыкай і назіраннем за птушкамі, з'яўляецца скарбніцай інфармацыі, якая прыцягвае чытачоў з усяго свету, якія хочуць даведацца больш аб гэтых захапляльных тэмах.Дзякуючы сваім велізарным ведам і вопыту, Гары стаў паважаным голасам у супольнасці оптыкі і назірання за птушкамі, і яго парады і рэкамендацыі карыстаюцца попытам як для пачаткоўцаў, так і для вопытных аматараў птушак. Калі ён не піша і не назірае за птушкамі, Гары звычайна можна знайсціваждацца са сваім рыштункам або праводзіць час з сям'ёй і хатнімі жывёламі.