10 відаў чорных птушак у Тэхасе (з малюнкамі)

Harry Flores 21-07-2023
Harry Flores

Дзеля яснасці, мы проста хацелі б пачаць гэта з нагадвання вам, што існуе істотная розніца паміж драздом і чорнай птушкай. Разуменне гэтага адрознення вельмі важнае, бо мы зразумелі, што многія людзі мяркуюць, што гэтыя словы можна выкарыстоўваць як узаемазаменныя.

Фраза «чорная птушка» адносіцца да любога віду пёраў чорнага колеру. У той час як «дрозд» адносіцца да ўсіх членаў сямейства Icteridae. Возьмем, напрыклад, крумкача. Паколькі яе пёры чорныя, мы звычайна класіфікуем яе як чорную птушку. Але ці з'яўляецца ён часткай сямейства драздоў? Не.

Тым не менш, гэта не азначае, што немагчыма знайсці від чорнага дразда і чорнай птушкі. Фактычна, прычына, па якой так шмат людзей блытаецца, заключаецца ў тым, што большасць з іх адносяцца да абедзвюх катэгорый.

У сённяшнім кіраўніцтве мы нададзім больш увагі чорным птушкам Паўночнай Амерыкі, у прыватнасці тых, хто пабудаваў дамы ў Тэхасе. І як вы даведаецеся, іх папуляцыі шырока распаўсюджаны па ўсім кантыненце.

Глядзі_таксама: 21 від качак у Грузіі (з малюнкамі)

10 лепшых чорных птушак у Тэхасе:

1. Чырвонакрылы дрозд

Аўтар выявы: stephmcblack, Pixabay

Вага: 1,1–2,7 унцыі (32–77 г)
Даўжыня: 6,7–9,1 цалі (17–23 см)
Размах крылаў: 12,2–15,8 цаляў (31–40 см)

Гэтазанятыя заахвочваннем усё большай колькасці людзей займацца сельскай гаспадаркай у Тэхасе, яны ўбачылі ў гэтым магчымасць пашырацца і будаваць больш дамоў на поўнач. Іх арэалы рэзка павялічыліся да такой ступені, што цяпер яны перакрываюць арэал арэала карычневагаловай птушкі.

Якія наступствы гэтай змены? Самай відавочнай была канкурэнцыя за гнёзды-гаспадары. Так, гэта правільна. Бронзавая каровіна птушка таксама з'яўляецца паразітам вывадка, і таму любіць адкладаць яйкі ў гнёзды, пабудаваныя іншымі відамі. Адзіная розніца паміж ім і бурагаловай каровінай птушкай заключаецца ў тым, што апошняя аддае перавагу адкладваць яйкі ў гнёзды адносна меншых відаў.

Паведамляецца, што ў наш час пявучыя птушкі ведаюць пра гэтыя звычкі, таму адразу нападаюць на іх. птушка, калі яна ўрываецца на іх тэрыторыі.

10. Крумкач ​​

Аўтар выявы: Alexas_Fotos, Pixabay

Вага: 24,3–57,3 унцый (689–1625 г)
Даўжыня: 22,1–27,2 цаляў (56–69 см)
Размах крылаў: 45,7–46,5 цаляў (116–118 см)

Гэта вераб'іная жывёла адна з самых вялікіх у свеце, бо можа важыць каля 3,6 фунта! У нас ёсць крумкачы Старога Свету і крумкачы Новага Свету, і хаця даследчыкам падабаецца разглядаць іх як адзін від, паслядоўнасць ДНК даказала, што паміж імі існуе значная розніца.

Тэхаскія крумкачы аддаюць перавагу размнажэнню на скалах або на скалах.горы. Але папуляцыя, якая гняздуецца ў Каларада, мае іншыя перавагі. Вы, верагодна, знойдзеце іх у хмызняках або лісцяных лясах. Яны будуць выкарыстоўваць вінаградныя лазы, галінкі і галінкі ў якасці вонкавага будаўнічага матэрыялу, а траву або поўсць жывёл для ўнутранай аздаблення.

Самка звычайна адкладае ад 5 да 6 яек на выводак і выконвае ўсю інкубацыю. Яйкі вылупяцца праз 3-4 тыдні, а маладая кроў будзе гатовая даследаваць свет праз 7 тыдняў пасля вылуплення.

Вы павінны ведаць, што крумкачы - гэта не тое самае, што вароны. Мы ведаем, што яны падобныя, але калі вы зацікавіцеся, то заўважыце, што крумкачы не толькі буйнейшыя, але і ў іх больш выгнутыя дзюбы. Іх шчацінне прыкметна даўжэйшае, і калі вы праверыце пёры на горле, вы заўважыце, што яны больш кудлатыя.

Як распазнаць чорную птушку

Развіццё неабходных навыкаў ідэнтыфікацыі, неабходных адрозніць розныя віды птушак даволі лёгка, калі вы ўжо асвоілі тэхніку назірання. І гэтыя метады павінны прымяняцца з улікам наступных паняццяў:

  • Асяроддзе пражывання
  • Каляровы ўзор
  • Паводзіны
  • Памер & форма

Асяроддзе пражывання

Калі вы спрабуеце вызначыць месца пражывання пэўнага віду, не засяроджвайцеся толькі на геаграфічным размяшчэнні. Таксама звярніце пільную ўвагу на яго непасрэднае атачэнне, бо гэта большважны. Як і людзі, птушкі маюць перавагу. Такім чынам, некаторыя аддаюць перавагу жыць у лясных раёнах, тыя, хто любіць прыгарады, лугі, лясы, што заўгодна.

Аўтар выявы: GeorgiaLens, Pixabay

Каляровы ўзор

Мы хацелі б падкрэсліць дзве рэчы: сезонныя змены і пол віду. Гэтыя два фактары ў значнай ступені ўплываюць на апярэнне гэтых відаў. Не часта можна сустрэць выгляд, у якога абодва полу маюць аднолькавы колер апярэння. Паводле нашых назіранняў, у большасці відаў птушак апярэнне самцоў больш маляўнічае і ярчэйшае, чым у самак.

Паводле арнітолагаў, гэтая рыса дапамагае самцам змагацца за ўвагу самкі падчас заляцання. Нам сказалі, што самкі звычайна больш цягнуцца да птушак-самцоў, якія выглядаюць больш глянцавымі, маляўнічымі і яркімі.

Толькі не засяроджвайцеся занадта на гэтых унутрывідавых прыкметах і забудзьцеся пра агульныя ўзоры апярэння. Памятайце, у той час як некаторыя віды чорныя з галавы да пят, іншыя - не. Напрыклад, чырвонакрылы дрозд мае жоўтыя і чырвоныя плямы, а крумкач ​​цалкам чорны. Акрамя таго, некаторыя здалёк будуць здавацца зусім чорнымі, але пры набліжэнні выглядаць іншым колерам. Добрым прыкладам з'яўляецца звычайны гракл.

Аўтар выявы: Стыў Байленд, Shutterstock

Паводзіны

Вы павінны прачытаць птушку. Вывучыце яго ўзаемадзеяннез іншымі птушкамі, а затым назіраць за іх узаемадзеяннем з членамі той жа супольнасці. У нас ёсць птушкі, якія не будуць мець праблем з любым відам, нават калі яны адчуваюць, што іх асабістую прастору парушаюць. І тады некаторыя нават не жадаюць, каб сястра, брат, стрыечны брат або любы іншы член сям'і палявалі або гулялі побач з іх тэрыторыяй.

Вы таксама павінны ўважліва прыслухоўвацца да крыкаў і гукаў, якія яны выдаюць . Гэтыя гукі часта вельмі выразныя, і, такім чынам, адразу выдадуць асобу птушкі. Вы зможаце пачуць крыкі, калі яны заляцаюцца, спарваюцца, гуляюць або абараняюць сваю тэрыторыю.

Вы таксама павінны звярнуць увагу на іх харчовыя паводзіны. Некаторыя дыеты ў асноўным складаюцца з насення і нічога больш, у той час як іншыя маюць патроху ўсяго. Пачынаючы ад збожжа, садавіны, раслін, чарвякоў, яек, маладняку, іншых птушак і г.д.

Нарэшце, у нас ёсць размнажэнне і міграцыя. Цяпер вы, відавочна, ведаеце, што не ўсе віды ў Паўночнай Амерыцы мігруюць. А тыя, што робяць, робяць гэта толькі дзеля выжывання. Яны будуць міграваць, каб размнажацца, ратавацца ад халоднага надвор'я або шукаць дадатковыя крыніцы ежы.

Калі размнажэнне з'яўляецца прычынным фактарам, засяродзьцеся на ролях, якія выконвае асобны пол. У некаторых відаў самкі выконваюць большую частку працы, а самцы проста ляжаць і адпачываюць. Іншыя вераць у партнёрства 50/50, дзе мужчыны выбіраюцьпадыходнае месца і будаваць гнёзды, у той час як самкі адкладаюць яйкі, кормяць птушанят і абараняюць іх, пакуль яны не будуць гатовыя самастойна даследаваць свет.

Выява: Дон Маммозер, Shutterstock

Памер & Форма

Калі б мы параўноўвалі чорных птушак з іншымі відамі, мы б сказалі, што яны, як правіла, адносна большыя. Але памер мала дапаможа вам, калі вы нічога не ведаеце пра будову іх хваста.

Давайце параўнаем еўрапейскага шпака з лодкахвостым граклам. Вы зразумееце, што ў шпака кароткі хвост з цёмных пёраў, і ён здаецца кудлатым. Grackle, наадварот, пастаўляецца з даўжэйшым і V-вобразным.

Выснова

Усе гэтыя чорныя птушкі сустракаюцца не толькі ў Паўночнай Амерыцы ці Тэхасе . У іх ёсць сваякі ў Азіі, Афрыцы і нават Еўропе. Адны пералётныя, іншыя часткова пералётныя. Усё залежыць ад віду, пра які ідзе гаворка, і ўмоў іх месцапражыванняў.

У дадатак, амаль усе яны маюць сімвалізм і значэнне ў розных супольнасцях. Напрыклад, некаторыя людзі лічаць, што чорны колер сімвалізуе цёмную магію, таямніцу і смерць. Такім чынам, яны разглядаюць чорных птушак як пасланцоў дрэнных навін.

Крыніцы
  • //chipperbirds.com/black-birds/
  • //www.allaboutbirds.org/guide/browse /shape/Blackbirds
  • //www.audubon.org/search_results?search=blackbirds

Гл.таксама:

  • 9 відаў чорных птушак у Арэгоне
  • 11 відаў чорных птушак на Алясцы
  • 10 відаў чорных птушак у Мэрылендзе

Аўтар абранага малюнка: Agami Photo Agency, Shutterstock

Від распаўсюджаны не толькі ў Тэхасе, але і ў Паўночнай Амерыцы як кантыненце. Адна з першых рэчаў, на якія вы звернеце ўвагу, як толькі іх заўважыце, - гэта тое, наколькі яны звычайна ярка афарбаваныя. Самцы заўсёды бліскуча-чорныя і маюць невялікія плямы жоўтага, часам пунсовага колеру, на плячах.

Самкі, наадварот, нагадваюць вераб'я. Яны адносна большыя, цёмныя і маюць карычневыя палоскі. Калі вы пачуеце іх спевы, проста ведайце, што вясна не за гарамі.

Чырванакрылыя дразды — пералётныя птушкі. Яны любяць міграваць вялікімі зграямі, каб павялічыць свае шанцы на выжыванне. Яны таксама вельмі тэрытарыяльныя.

Бачачы, што яны дзённыя істоты, яны будуць адступаць у свае вячэрнія лежні, як толькі сонца пачынае садзіцца ўвечары. Але на світанку яны будуць гатовыя разысціся, каб напоўніць свае жываты.

Чырванакрылыя дразды актыўна кормяцца — вы ўбачыце, што яны падымаюць камяні, перасоўваюць галіны, кідаюць палкі, і адкрываючы падставы лісця чароту, спрабуючы шукаць схаваных насякомых. Калі няма чаго знайсці, яны здавольваюцца насеннем, ягадамі або садавінай.

2. Вялікахвосты гракл

Аўтар выявы: RBCKPICTURES, Pixabay

Вага: 3,7–6,7 унцый (105–190 г)
Даўжыня : 15,0–18,1 цаляў (38–46 см)
Размах крылаў: 18,9–22,8 цаляў (48–58 см)

TheБольшахвосты гракл велізарны, мае вялікі хвост (асабліва ў самцоў) і разнастайныя ноты. Яны любяць здабываць сабе ежу удалечыні ад населеных пунктаў, і прыходзяць у горад толькі ноччу, калі ўсе спяць. Мы ведаем, што яны заўсёды з'яўляюцца ноччу, таму што іх лежні вельмі шумныя і раздражняльныя.

Дзе яны здабываюць ежу, залежыць ад іх асяроддзя пражывання. Калі вакол мелкаводдзе, яны пойдуць туды паспрабаваць шчасця. Але калі яго няма, вялікая зграя будзе прачэсваць хмызнякі і дрэвы. Будучы ўсяеднымі, можна з упэўненасцю меркаваць, што іх рацыён у значнай ступені разнастайны.

Мы бачылі, як яны ядуць іншых птушак, сваіх птушанят і нават яйкі. У вадзе яны будуць шукаць апалонікаў, слімакоў, чарвякоў, рыб і г. д. Калі яны хочуць перакусіць, яны будуць шукаць садавіну, збожжа, насенне і нават збожжа.

Паколькі яны гняздуюцца ў калоніі, вы заўсёды знойдзеце вялікую суполку, якая займае адну і тую ж тэрыторыю. Мы не можам даць вам канкрэтныя дэталі таго, як выглядае сайт, таму што ён адрозніваецца. Адзіны агульны назоўнік у тым, што яны часта выбіраюцца на месцы, абмежаваныя густой расліннасцю, побач з вадой. і каб гарантаваць, што вада не трапляе ў гняздо, яны будуюць яго на вышыні не менш за 2 цаляў над зямлёй.

Самка нясе адказнасць за будаўніцтва гнязда і кармленне маладняку.

Глядзі_таксама: Ці ўсе совы вядуць начны лад жыцця? Усё, што вам трэба ведаць!

3. Brewer's Blackbird

Аўтар выявы: Даніта Дэлімонт, Shutterstock

Вага: 2,1–3,0 унцый (60–86g)
Даўжыня: 8,3–9,8 цалі (21–25 см)
Размах крылаў: 1,8–2,4 унцыі (50–67 г)

Гэты від невялікага памеру і з'яўляецца часткай Icteridae сямейства. Так што не здзіўляйцеся, убачыўшы іх разам з чырвонакрылым дроздам, іржавым дроздам і звычайным граклем. Яны таксама з'яўляюцца часткай птушынай супольнасці ў Тэхасе і пабудавалі дамы ў самых розных месцах пражывання.

Півавары - гэта ўстойлівы від, і таму не ўсе яны мігруюць. Мы не ведаем, па якіх крытэрах яны вырашаюць, хто паедзе, а хто застанецца, але калі прыйдзе час пераязджаць на зімоўку, вы ўбачыце, што некаторыя з іх сыходзяць.

Іх назвалі ў гонар Томаса Мэйо Бруэра, Амерыканскі натураліст, які быў вядомым заолагам і арнітолагам. Півавары - адны з самых сацыяльных птушак, якіх мы сустракалі, бо іх часта сустракаюць у зграях.

Яны любяць практыкаваць манагамію падчас размнажэння. Вы ўбачыце іх толькі з іншым партнёрам, калі папярэдні памёр. Самка Брэвер карычневая, але самцы ў асноўным чорныя з адценнямі металічна-зялёнага і паўночна-блакітнага. Яны таксама больш глянцавыя, чым большасць мужчынскіх відаў.

Паляванне на гэты від лічыцца незаконным, паколькі ён ахоўваецца Законам аб пералётных птушках.

4. Іржавы дрозд

Аўтар выявы: Pxhere

Вага: 1,7–2,8 унцыі (47–80g)
Даўжыня: 8,3–9,8 цалі (21–25 см)
Размах крылаў: 14,6 цалі (37 см)

Нам было сумна даведацца, што Расці знаходзіцца ў спісе пералётных птушак з насельніцтвам, якое хутка скарачаецца. Даследчыкі мяркуюць, што за апошнія 40 або каля таго гадоў іх колькасць скарацілася прыкладна на 85%.

Ідэнтыфікаваць іржавага дрозда няпроста, улічваючы, што ён мае вельмі падобныя рысы з звычайным граклем і дроздам Бруэрам. Апярэнне самак звычайна вугальна-шэрае, у той час як самцы выглядаюць шкляна-чорнымі. У іх абодвух ёсць іржавыя плямы на кончыках пёраў.

Від з'яўляецца пералётным, таму ў яго не ўзнікне праблем з ад'ездам, калі яму здаецца, што ўмовы надвор'я неспрыяльныя або крыніцы ежы вычарпаны. Ідэальнае асяроддзе іх пражывання — вільготнае, што азначае, што яны ў асноўным сустракаюцца на вільготных палях, уздоўж берагоў рэк, каля азёр або ў затопленых лясах.

5. Жоўтагаловы дрозд

Выява Аўтар: Kenneth Rush, Shutterstock

Вага: 1,6–3,5 унцыі (44–100 г)
Даўжыня: 8,3–10,2 цаляў (21–26 см)
Размах крылаў: 16,5–17,3 цалі (42–44 см)

Выгляд мае дзіўна вялікую галаву і востразавостраную дзюбу. Галовы і ў самак, і ў самцоў жоўтыя, адсюль і назва. Розніца толькі ў тым, што тыя з самак імаладыя самцы прапарцыйна тупей. Яны з'яўляюцца адным з нямногіх відаў, якія не дэманструюць палавога дымарфізму ў дачыненні да памеру або формы.

Калі вы хочаце сустрэць жоўтагаловага дрозда, вам трэба адправіцца на захад ад Місісіпі рака. Яны будуць альбо ў Канадзе летам, альбо ў заходне-цэнтральных штатах. А ў халодную пару года яны будуць часткай тэхаскай суполкі або наведваюць сяброў у Мексіцы.

Жаўтагаловыя ядуць усё і ўсё. Яны класіфікуюцца як усяедныя, так як яны звычайна ядуць мяса кожны раз, калі не перакусваюць расліннай ежай. Вы ўбачыце, што яны шукаюць ежу ў тым жа месцы пражывання, што і чырвонакрылы дрозд, але паколькі яны з'яўляюцца больш дамінантным відам, папуляцыя чырвонакрылых заўсёды трымаецца далей ад іх.

6. Еўрапейскі шпак

Аўтар выявы: Pxhere

Вага: 2,1–3,4 унцыі (60–96 г)
Даўжыня: 7,9–9,1 цалі (20–23 см)
Размах крылаў: 12,2–15,8 цаляў (31–40 см)

Еўрапейскі шпак раней быў вядомы як звычайны шпак. Ён быў завезены да нас еўрапейскімі пасяленцамі ў 1890 годзе, каб кантраляваць нашэсце насякомых, якое ахапіла ЗША ў той час.

На кантыненце ўжо пасялілася больш за 150 мільёнаў еўрапейскіх шпакоў. А гэта азначае, што толькі чырвонакрылы дрозд перавышае сваю папуляцыю.

Гэта не зусімчорны, бо ў гэтым апярэнні вы знойдзеце адценні фіялетавага і зялёнага. Мы нават бачылі некалькі белых плям, асабліва зімой.

Еўрапейскі шпак - грамадская птушка. Ён не будзе нападаць на любыя іншыя віды, якія жадаюць пакарміцца ​​або пасяліцца, калі яны не ствараюць праблем. І паколькі іх так шмат у Паўночнай Амерыцы, яны звычайна збіраюцца тысячамі.

Больш за ўсё ў гэтым відзе нам падабаецца тое, як ён лёгка адаптуецца да розных умоў. Маўляў, яны цалкам спасцігаюць школу натуральнага адбору. Яны знойдуць спосаб выжыць, нават калі гэта азначае жыць побач з сельскагаспадарчым полем, жывёлагадоўчым комплексам, вялікім горадам або смеццевым палігонам.

7. Бурагаловая птушка

Аўтар выявы: milesmoody, Pixabay

Вага: 1,5–1,8 унцыі (42–50 г)
Даўжыня: 7,5–8,7 цалі (19–22) см)
Размах крылаў: 14,2 цалі (36 см)

Бурагаловы кароўнік - неверагодны від, але паразіт вывадка. Птушкі, якіх звычайна класіфікуюць як паразітаў вывадка, не будуюць уласных гнёздаў.

Яны будуць шукаць гнёзды, пабудаваныя іншымі відамі, адкладаць у іх яйкі, а потым ідуць сваёй дарогай. Такім чынам, абавязкі па інкубацыі і кармленні птушанят будуць пакінуты гэтым іншым птушкам.

Некаторыя віды здольныя распазнаваць розніцу паміж сваімі яйкамі і яйкамі каровінай птушкі.Тым не менш, яны не могуць зрабіць шмат, бачачы, што ў іх не хапае сілы, каб выштурхнуць іх з гнязда. Адны кідаюць гняздо — жоўтая чаротаўка — адна з іх, а іншыя проста робяць выгляд, што ўсё нармальна, і робяць сваю працу.

Магчыма, у гэтай практыцы вы не бачыце ніякіх праблем, але даследчыкі мяркуюць, што форма паразітызму з'яўляецца прычынай таго, што папуляцыя пявучых птушак у Паўночнай Амерыцы рэзка скарачаецца.

Яны не з'яўляюцца манагамнымі. усё. Генетычныя аналітыкі пратэставалі некалькі іх самак і ўстанавілі, што яны былі ў інтымнай блізкасці з некалькімі самцамі на працягу аднаго сезону.

8. Гракль звычайны

Аўтар выявы: JoshCW Photo, Shutterstock

Вага: 2,6–5,0 унцый (74–142 г)
Даўжыня: 11,0–13,4 цалі (28–34 см)
Размах крылаў: 14,2–18,1 цаляў (36–46 см)

Ці ведаеце вы, што галоўнай пагрозай для кукурузы з'яўляецца не варона, а звычайны гракун? Мы не жартуем! Гэтыя птушкі будуць есці вашу кукурузу ў любым выглядзе, спее яна ці толькі што прарастае. І паколькі яны здабываюць сабе ежу вялікімі зграямі, пакінуты ўрон можа быць на мільёны долараў.

Яны таксама вельмі разумныя і вынаходлівыя. Ці як інакш вы можаце растлумачыць іх звычку ісці за плугамі, каб злавіць мышэй і бесхрыбтовых? Часам яны здзяйсняюць набегі на гнязда амерыканскіх малінаўак і выкрадаюць усіх іх чарвякоў, інават дайсці да забойства іншых відаў для ежы, калі ў іх скончацца магчымасці.

Grackles удасканалілі мастацтва "мурашак". Гэта тэхніка, пры якой яны горбіцца на зямлю, распраўляюць крылы і дазваляюць мурашкам поўзаць па ўсім целе. Яны часта робяць гэта, каб скарыстацца мурашынай кіслатой, якую звычайна вылучаюць гэтыя бесхрыбтовыя. Менавіта гэтая кіслата дапамагае ім пазбавіцца ад любых паразітаў, якія могуць парушыць іх птушыную імунную сістэму.

Калі мурашы не цікавяцца імі, яны будуць шукаць сок лайма, цытрын або грэцкага арэха. . Усё, што вырабляе дастатковую колькасць кіслаты, каб выканаць сваю працу.

Звычайны гакль будзе здабываць ежу і сядзець як статак. І зграя гасцінна ставіцца да відаў падобнай прыроды. Калі яны будуць гатовыя да гнездавання, яны будуць шукаць дупы дзятлаў або гнёзды, якія пабудавала вялікая блакітная чапля або скапа. Часам яны вырошчваюць маладняк на вяршынях дрэў і ў хлявах.

Цікавы факт: самы стары звычайны гракл памёр у 23 гады. На жаль, ён быў забіты і з'едзены драпежнай птушкай у Мінесоце.

9. Бронзавая каровіна птушка

Аўтар выявы: AndrewPatrick, Pexels

Вага: 1,5–1,8 унцыі (42–50 г)
Даўжыня: 7,5–8,7 цалі (19–22 см)
Размах крылаў: 14,2 цалі (36 см)

У 50-я гады Bronzed Cowbird адчуў неабходнасць пашырыць свой арэал. Пакуль мы былі

Harry Flores

Гары Флорэс - вядомы пісьменнік і захоплены арнітолаг, які правёў незлічоныя гадзіны, даследуючы свет оптыкі і назіраючы за птушкамі. Вырасшы на ўскраіне невялікага гарадка на паўночным захадзе Ціхага акіяна, Гары моцна захапіўся светам прыроды, і гэтае захапленне толькі ўзмацнілася, калі ён пачаў даследаваць прыроду самастойна.Пасля заканчэння адукацыі Гары пачаў працаваць у арганізацыі аховы дзікай прыроды, што дало яму магчымасць падарожнічаць у самыя аддаленыя і экзатычныя месцы на планеце, каб вывучаць і дакументаваць розныя віды птушак. Менавіта падчас гэтых падарожжаў ён адкрыў для сябе мастацтва і навуку оптыкі, і адразу захапіўся.З таго часу Гары шмат гадоў вывучаў і выпрабоўваў рознае аптычнае абсталяванне, у тым ліку біноклі, прыцэлы і камеры, каб дапамагчы іншым лаўцам птушак атрымаць максімальную карысць ад іх вопыту. Яго блог, прысвечаны ўсім, што звязана з оптыкай і назіраннем за птушкамі, з'яўляецца скарбніцай інфармацыі, якая прыцягвае чытачоў з усяго свету, якія хочуць даведацца больш аб гэтых захапляльных тэмах.Дзякуючы сваім велізарным ведам і вопыту, Гары стаў паважаным голасам у супольнасці оптыкі і назірання за птушкамі, і яго парады і рэкамендацыі карыстаюцца попытам як для пачаткоўцаў, так і для вопытных аматараў птушак. Калі ён не піша і не назірае за птушкамі, Гары звычайна можна знайсціваждацца са сваім рыштункам або праводзіць час з сям'ёй і хатнімі жывёламі.