10 птушак, падобных на арлоў (з малюнкамі)

Harry Flores 12-10-2023
Harry Flores

Арлы з'яўляюцца аднымі з самых вядомых драпежных птушак, і іх каля 60 відаў жывуць на ўсіх кантынентах, акрамя Антарктыды. Хаця масіўныя птушкі, здаецца, дамінуюць у небе, дзе б яны ні жылі, некалькі іншых відаў буйных птушыных драпежнікаў маюць падобныя характарыстыкі і паводзіны. Сцярвятнікі, ястрабы і сокалы нагадваюць арлоў падчас палёту, але вы можаце заўважыць адрозненні ў птушках, калі яны стаяць на месцы.

Мы разгледзім 10 выдатных птушак, якіх часта прымаюць за арлоў.

10 лепшых птушак, падобных на арлоў

1. Андскі кондар

Аўтар выявы: Pixabay

Размах крылаў 8,9–10 футаў
Вага 17–33 фунты

Як самая вялікая драпежная птушка на планеце, андскі кондар захапляе дух сваім велізарным размахам крылаў і грацыёзным палётам. У адрозненне ад іншых сцярвятнікаў Новага Свету, самцы і самкі андскіх кондараў значна адрозніваюцца па памеры і вонкавым выглядзе. У абодвух полаў чорнае цела і галава без пёраў, але ў самца на галаве расчоска і жоўтыя вочы. У самак няма расчосаў, яны значна меншыя і маюць чырвоныя вочы.

Птушкі лунаюць над Андамі ў Паўднёвай Амерыцы і шукаюць здабычу. Андскія кондары - смяцяры, але часам яны сілкуюцца жывымі нованароджанымі жывёламі, такімі як козы або каровы. Калі кондары апускаюць галаву ў мёртвых жывёл, каб пакарміцца, яны лысеюцьгалавы прадухіляюць бактэрыі ад заражэння галавы і твару. Кондары лунаюць вельмі падобна да арлоў у палёце, але безвалосая галава кондара адрозніваецца ад галавы з пёрамі арла.

2. Чорны каршун

Аўтар выявы: Джон Наваха, Shutterstock

Размах крылаў 4,92 фута
Вага 1,6 фунта

Чорны каршун сустракаецца ў Азіі, Еўропе, Афрыцы і Аўстраліі. У яго вялікая сусветная папуляцыя, але яе колькасць скарачаецца з-за атручвання, забруджвання вады, прыёму пестыцыдаў і адстрэлу. Чорны каршун з цёмным апярэннем і раздвоеным хвастом - гэта птушка сярэдняга памеру, якая лунае над ландшафтам і апускаецца, каб злавіць здабычу або пакарміцца ​​падалью. Іх шмат у гарадскіх раёнах і, як вядома, яны нападаюць на смеццевыя кантэйнеры ў пошуках рэшткаў, але яны таксама сілкуюцца кажанамі, рыбай, яйкамі, грызунамі і вадаплаўнымі птушкамі.

Самец і самка каршуна ўдзельнічаюць у будаўніцтве гнёздаў і выхаванне і абарона свайго нашчадства. Людзі і іншыя зламыснікі, якія падыходзяць занадта блізка да іх гнёздаў, часта сутыкаюцца з нападамі бацькоў. Нягледзячы на ​​тое, што чорны каршун знаходзіцца на самым версе харчовага ланцуга, натуральным драпежнікам чорнага каршуна з'яўляецца філін.

3. Чорны грыф

Аўтар выявы: Pixabay

Глядзі_таксама: Ці адпужваюць птушак куранты?
Размах крылаў 4,4–5,5 фута
Вага 2,6–4,3 фунта

Чорныя сцярвятнікі - жыхары Паўночнай і Паўднёвай Амерыкі,але арэал іх пражывання ў Паўночнай Амерыцы абмежаваны паўднёвым усходам. У іх лысая шэрая галава і цалкам чорнае апярэнне, за выключэннем некалькіх белых пёраў пад кончыкамі крылаў. Чорныя сцярвятнікі - сямейныя птушкі, якія часта лётаюць зграямі на вялікіх вышынях.

Паколькі ў птушак слабы нюх, птушкі ўзлятаюць над індычкамі і ідуць за імі, калі заўважаюць здабычу. У адрозненне ад іншых драпежных жывёл, чорныя сцярвятнікі не маюць галасавога апарата, і для зносін яны разлічваюць на шыпенне і буркатанне. Яны сілкуюцца ў асноўным падалью, але таксама будуць нападаць на гнёзды іншых птушак у пошуках яек і ласавацца дзіцянятамі чаплі і буйной рагатай жывёлы. Калі сцярвятнікі адпраўляюцца на паляванне на мёртвых жывёл, яны часта прыносяць ежу для сваіх суродзічаў.

4. Паўночны ястраб-тетеревятник

Аўтар выявы: Erik_Karits, Pixabay

Размах крылаў 35–50 цаляў
Вага 1,4–3 фунта

У адрозненне ад іншых драпежных птушак, паўночны ястраб-тетеревятник аддае перавагу сядзець на дрэвах, каб заўважыць здабычу, і часта скача з галінкі на галінку, назіраючы за мішэнню ўнізе. Ястрабы сустракаюцца ў Еўропе, Азіі і Паўночнай Амерыцы, але найбольшая папуляцыя жыве ў лясных раёнах Канады. Бацькі ястрабаў-тэцяроўнікаў спарваюцца на ўсё жыццё, і яны асабліва агрэсіўна абараняюць свае гнёзды ад людзей і іншых жывёл. Іх рацыён складаецца з грызуноў, змей, насякомых, трусоў, вавёрак і нават дробных птушак, такіх як вароны ірабчыкі.

Паўночныя ястрабы-тэцятнікі маюць блакітна-шэрыя або карычневыя пёры з плямістымі карычневымі або чорна-белымі грудкамі. Гэта гаваркія птушкі, якія выкарыстоўваюць розныя крыкі, каб паказаць небяспеку, намеры спарвання і калі яны прыносяць ежу.

5. Паўночны лунь

Аўтар выявы: iulian_ursache, Pixabay

Размах крылаў 38–48 цаляў
Вага 10–26 унцый

Большасць драпежных жывёл любяць паляваць у лясных раёнах, але паўночны лунь аддае перавагу лугам і забалочаным мясцінам для пошуку ежы. Яны лётаюць нізка над травяністымі раёнамі, каб выяўляць грызуноў і дробных птушак сваім развітым слыхам. На галаве паўночнага луня ёсць круглы ўчастак пёраў, які дапамагае накіроўваць гук у вушы. У самак карычневыя крылы, а ў самцоў цьмяна-шэрае апярэнне, але ў абодвух полаў у палёце бачны белы лунь.

Паўночны лунь — адзіны лунь, які пражывае ў Паўночнай Амерыцы, і жыве на поўдні да Мексіка і на поўнач да Аляскі. У адрозненне ад іншых птушак з сямейства драпежных, паўночныя луні маюць палігамныя адносіны; некаторыя самцы спарваюцца з пяццю самкамі на працягу сезона.

6. Лугавы сокал

Выява: Tom Tietz, Shutterstock

Размах крылаў 40 цаляў
Вага 1,6 фунта

Лугавыя сокалы жывыя у заходніх рэгіёнах Паўночнай Амерыкі, і янычаста прымаюць за сапсана. Яны звязаны з раннімі продкамі сапсанаў, але іх пустыннае асяроддзе пражывання дазваляе ім выжываць з меншай колькасцю ежы, чым сапсанам. Лугавыя сокалы маюць пясочна-карычневыя пёры, белую лінію над вачыма і больш светлыя пёры хваста. Яны палююць на дробных млекакормячых, такіх як суслікі, лугавыя сабачкі, і на дробных птушак, такіх як шпакі, галубы, перапёлкі і лугавыя жаўрукі. Калі лугавыя сокалы канкуруюць з іншымі арламі або ястрабамі за ежу, яны часам нападаюць і забіваюць больш буйных драпежнікаў. У Паўночнай Амерыцы гэтая птушка з'яўляецца папулярным выбарам для сакольнікаў.

7. Краснахвосты ястраб

Аўтар выявы: Эрык Амоа, Shutterstock

Размах крылаў 3,61–4,63 фута
Вага 1,5–3,5 фунта

Ястрабы чырвонахвостыя маюць адну з самых вялікіх папуляцый драпежнікаў у Паўночнай Амерыцы. Яны маюць пярэстае карычневае апярэнне, выгнутую дзюбу і вострыя кіпцюры для захопу здабычы. Нягледзячы на ​​тое, што яны гняздуюцца ў глухім лесе для асабістага жыцця, яны часта садзяцца на тэлефонныя слупы каля дарог у пошуках ежы. Ястрабы звычайна ляцяць на 200 або 300 футаў і апускаюцца пад вуглом 45°, каб злавіць сваю здабычу. У іх рацыён ўваходзяць трусы, грызуны, казуркі і земнаводныя. Птушкі з'яўляюцца ўмелымі драпежнікамі, якія рэдка трапляюць у мішэні, але яны часта становяцца ахвярамі рагатых соў і рысей. Совы часам захопліваюць тэрыторыю ястрабаў, каб паляваць на іхноч.

8. Ястраб з грубымі нагамі

Аўтар выявы: Wild Art, Shutterstock

Размах крылаў 47–60 цаляў
Вага 1,32–3,66 фунта

Гняздуецца ястрабік з грубымі нагамі у арктычных рэгіёнах Паўночнай Амерыкі, і яго назва апісвае апераныя ногі, якія абараняюць яго ў халодным клімаце. Паўночнаамерыканскія грубаногія ястрабы мігруюць у паўночныя і цэнтральныя раёны ЗША. Летам ястрабы залежаць ад лемінгаў і палёвак і палююць на птушак, жаб, насякомых і грызуноў. Ястрабы часта ўладкоўваюць гнезды на высокіх скалах і верхавінах дрэў. У іх апярэнне з карычневымі плямамі і белыя пёры пад крыламі, але светлыя і цёмныя варыяцыі патрабуюць вялікага вопыту, каб правільна вызначыць. Дарослыя асобіны выдаюць пранізлівы свіст, які папярэджвае, калі драпежнік падыходзіць занадта блізка да гнязда.

9. Турыцкі грыф

Аўтар выявы: David-Osborn-Shutterstock

Размах крылаў 63–72 цалі
Вага 1,8–5,3 фунта

Таксама званы канюк або канюк-індык, індык-грыф мае голую чырвоную галаву і чорныя пёры, падобныя на дзікую індычку. У індычак адсутнічае галасавая скрынка, яны могуць толькі шыпець і рохкаць, але гэта неверагодна сацыяльныя птушкі, якія часта палююць групамі. Ноччу дзесяткі сцярвятнікаў сядуць блізка адзін да аднаго, каб спаць. Яны выжываюць за кошт падаліі жывуць у Паўночнай і Паўднёвай Амерыцы. У адрозненне ад іншых драпежных птушак, індычкі валодаюць моцна развітым нюхам, які дапамагае ім выяўляць газ, які ўтвараецца ў выніку гніення мяса. Іх часта бачаць, слізгаючы ў тэрміках кругавымі ўзорамі, каб абследаваць зямлю ў пошуках ежы.

10. Заходняя скапа

Аўтар выявы: Wang LiQiang, Shutterstock

Глядзі_таксама: Як Венера атрымала сваю назву? Адказ, цікавыя факты і амп; больш!
Размах крылаў 50–71 цаля
Вага 2–4,63 фунта

Скопы - вялікія, велічныя драпежнікі, якіх можна сустрэць на ўсіх кантынентах, акрамя Антарктыды. У іх доўгія карычневыя крылы, белыя жываты і шэрыя галовы. Іх паваротныя пальцы на нагах робяць іх унікальнымі для драпежных жывёл, хоць яны падзяляюць рысу з совамі. Наяўнасць пераваротных знешніх кіпцюроў дапамагае птушцы трымацца на слізкай ежы. Скопы выжываюць амаль цалкам за кошт рыбы, і яны ўдасканалілі тэхніку, якая ўключае ў сябе кружэнне над вадой і апусканне нагамі наперад у ваду. Іх пёры пакрытыя ахоўным алеем, каб прадухіліць іх заліванне вадой, і часта яны цалкам апускаюцца ў ваду падчас палявання на рыбу. Як і паўночныя ястрабы-тетеревятники, скапы спарваюцца на ўсё жыццё. За выключэннем Антарктыды, на ўсіх кантынентах з трапічным і ўмераным поясам ёсць папуляцыі скапы.

Выснова

Калі вы бачыце ястрабаў, сокалаў, грыфаў і іншых велізарных птушак відаў зблізку можна ўбачыць адрозненне ад арлоў. Уу паветры птушкі выглядаюць больш падобнымі. Іх уражлівы размах крылаў дазваляе ім лунаць высока ў аблоках, не ўзмахваючы, а іх лёгкія палёты кантрастуюць з шалёнымі рухамі меншых птушак. Арлы грацыёзныя ў паветры, але вы можаце назіраць за некалькімі відамі, якія дэманструюць аднолькавае майстэрства ў палётах.

Аўтар галоўнай выявы: Джэміні Джозэф, Shutterstock

Harry Flores

Гары Флорэс - вядомы пісьменнік і захоплены арнітолаг, які правёў незлічоныя гадзіны, даследуючы свет оптыкі і назіраючы за птушкамі. Вырасшы на ўскраіне невялікага гарадка на паўночным захадзе Ціхага акіяна, Гары моцна захапіўся светам прыроды, і гэтае захапленне толькі ўзмацнілася, калі ён пачаў даследаваць прыроду самастойна.Пасля заканчэння адукацыі Гары пачаў працаваць у арганізацыі аховы дзікай прыроды, што дало яму магчымасць падарожнічаць у самыя аддаленыя і экзатычныя месцы на планеце, каб вывучаць і дакументаваць розныя віды птушак. Менавіта падчас гэтых падарожжаў ён адкрыў для сябе мастацтва і навуку оптыкі, і адразу захапіўся.З таго часу Гары шмат гадоў вывучаў і выпрабоўваў рознае аптычнае абсталяванне, у тым ліку біноклі, прыцэлы і камеры, каб дапамагчы іншым лаўцам птушак атрымаць максімальную карысць ад іх вопыту. Яго блог, прысвечаны ўсім, што звязана з оптыкай і назіраннем за птушкамі, з'яўляецца скарбніцай інфармацыі, якая прыцягвае чытачоў з усяго свету, якія хочуць даведацца больш аб гэтых захапляльных тэмах.Дзякуючы сваім велізарным ведам і вопыту, Гары стаў паважаным голасам у супольнасці оптыкі і назірання за птушкамі, і яго парады і рэкамендацыі карыстаюцца попытам як для пачаткоўцаў, так і для вопытных аматараў птушак. Калі ён не піша і не назірае за птушкамі, Гары звычайна можна знайсціваждацца са сваім рыштункам або праводзіць час з сям'ёй і хатнімі жывёламі.