3 Bewezen stappen om een vogel uit uw huis te krijgen (Gemakkelijk & Veilig)

Harry Flores 27-05-2023
Harry Flores

Vogels kunnen uitstekend naar het raam kijken, maar als ze te dichtbij komen, kan het rommelig worden. Een open raam is een efficiënte methode om uw huis te verluchten als het weer gunstig is. Niettemin kan een open raam een open uitnodiging zijn voor tal van ongewenste gasten.

Een vogel kan van tijd tot tijd door het raam vliegen en binnen vast komen te zitten. Hij fladdert rond, wanhopig op zoek naar een manier om eruit te komen. Als er dit seizoen een vogel in uw huishouden terechtkomt, geen paniek. We hebben een handvol trucs om het probleem op te lossen en de vogel weer naar buiten te krijgen waar hij hoort - veilig.

De 3 stappen om een vogel uit je huis te krijgen

1. De hele zone beperken

Zodra een vogel je huis binnenkomt, weet je niet hoe hij zal reageren. Het beste is om de zone waar de vogel zich bevindt af te zetten. Op die manier zal de vogel niet naar een andere plek in je huis vliegen als je hem benadert. Wat je ook doet, raak niet in paniek. Als je gestrest raakt, zul je de vogel niet efficiënt naar buiten kunnen begeleiden.

Afbeelding: Pixabay

Zorg er om te beginnen voor dat de ruimte veilig is door de plafondventilator uit te schakelen. Dek potten of pannen af en haal uw andere huisdieren uit de kamer. Schreeuw niet naar de vogel en achtervolg hem niet. Concentreer u in plaats daarvan op het beperken van de zone en zorg ervoor dat u slechts één stopcontact hebt.

Daarna beperkt u de ruimte door binnendeuren te sluiten en ervoor te zorgen dat alle kleine plaatsen, zoals kasten en kluizen, ontoegankelijk zijn. Kies vervolgens één uittredepunt voor de vogel voordat u andere uitgangen belemmert.

Uw hoofddoel hier is de angstige vogel zelf naar buiten te laten vliegen. Een grotere uitgang is perfect. U kunt de kans verkleinen dat de vogel gewond raakt of uw inrichting vernielt als er slechts één uitweg is die vrij is van obstakels.

2. Bereid een exit-strategie voor

Zet eerst de gekozen uitgangsdeur of het raam zo wijd mogelijk open. Zorg er vervolgens voor dat alle gordijnen en jaloezieën boven de rest van de ramen gesloten zijn. Doe alle lichten in huis uit. Zo dient het open raam als lichtgevend uitgangssymbool.

De vogel moet naar het licht toe vliegen, omdat hij het zal associëren met open lucht. Je moet misschien die kant op sturen als de vogel al een tijdje niet heeft bewogen.

Afbeelding: Pixabay

3. Gebruik een laken om een schot te creëren

Om de vogel te leiden, houdt u met beide handen een groot beddenlaken vast ter hoogte van uw ogen (of hoger). Strek uw armen om een groot, vlak oppervlak te vormen. Zorg ervoor dat de gevederde vriend zich tussen u en het open raam bevindt.

Loop dan geleidelijk naar het open raam. U leidt de vogel beter naar buiten door het open raam door een "schot" te vormen, waardoor u de gevederde vriend insluit. Zodra de ongewenste gast vertrekt, sluit u de uitgangsdeur of het raam.

Wat te doen als een vogel niet weggaat?

Als de vogel niet uit uw huis komt na het opvolgen van deze aanbevelingen, is het misschien tijd om contact op te nemen met een deskundige. Zoek naar vogelopvangcentra, wildlife groepen, of zelfs de dierenbescherming bij u in de buurt en vraag hen of ze uw verstrikte gevederde ongemak kunnen komen aanpakken.

Wildlife professionals weten hoe ze met vogels moeten omgaan zonder ze schade te berokkenen. Ook hebben ze de geschikte uitrusting om de procedure snel te laten verlopen.

Gerelateerd lezen: 8 geuren die vogels haten en hoe ze te gebruiken

Afbeelding: Pixabay

Bescherm uw huishouden tegen toekomstige vogelgasten

Het is je gelukt! Je hebt de vogel zonder veel schade uit je huis gekregen. De volgende stap is ervoor zorgen dat je dit probleem niet meer tegenkomt. Goed opletten op toegankelijke ramen en deuren is een no-brainer.

De onderstaande tips kunnen echter ook helpen voorkomen dat vogels in de buurt komen om zich gezellig te voelen.

  • Hang glimmende voorwerpen in de buurt van ingangen. Vogels komen niet in de buurt van stralend, reflecterend licht omdat ze daar niet van houden.
  • Gebruik een lokvogel. Vogels zullen altijd uit de buurt blijven van uilen, katten en andere roofvogels. Zet daarom waterbestendige nepversies van deze dieren in de buurt van landingsplaatsen.
  • Versier je tuin met reflecterende bollen. Gewoonlijk verwarren vogels kleurrijke ballen voor ogen, en zullen ze daarom uit de buurt blijven. U kunt deze decoratieve vogelafweermiddelen het beste in bloembedden leggen. U kunt er ook een of meer aan een boom hangen.
  • Installeer vogelpinnen. Ze helpen de vogels in beweging te houden, omdat ze uw gevederde vrienden ervan weerhouden te roesten op overhangen, vensterbanken en nog veel meer.
  • Gebruik een afweermiddel voor vogels. Veel doe-het-zelf keuzes bevatten ingrediënten als azijn, chilipeper en water.

Overweeg om contact op te nemen met een deskundige liefhebber van ongedierte- en wildbeheer als u na het aanbieden van deze oplossingen nog steeds problemen ondervindt met vogels.

Afbeelding: Pixabay

Wat niet te doen

De vogel wegjagen met een bezem of proberen te grijpen met uw oude visnet kan leiden tot aanzienlijke verwondingen bij de vogel.

Hoe vind je een vogel die zich in je huis verstopt?

Als uw gevederde vriend verstoppertje speelt in uw huis, moet u een manier vinden om hem naar buiten te krijgen. De eerste stap is uit te zoeken in welke kamer hij zich bevindt. Elimineer zoveel mogelijk geluidsbronnen, en let goed op geluiden die kunnen aangeven waar de gevederde vriend zich schuilhoudt. Luister naar zachte geluiden van geschraap of misschien getjilp. De vogel zal zichzelf verraden-als udie er naar luistert.

Conclusie

Als het overdag warmer wordt, zetten de meesten van ons hun ramen een beetje open om frisse lucht binnen te laten. Dat verkwikkende briesje is echter de gemakkelijkste manier voor ongewenste wezens om uw huis binnen te komen.

Verwacht een paar vliegen in uw woonkamer als uw deuren en ramen geen horren hebben. Wat u misschien niet verwacht is dat een vogel zich omdraait en uw keuken in een vogelhuisje verandert.

Het komt vaak voor dat er een vogel in uw huis (of zelfs op uw werkplek) verblijft. Meestal drijft dit ons tot het bedenken van verschillende innovatieve methoden om de vogels eruit te krijgen. Het probleem hier is dat uw gevederde vriend delicaat is.

Gelukkig heb je een eenvoudige methode om een vogel uit je huis te motiveren, want het is veilig voor hen en gemakkelijker voor jou.

Bekijk enkele van onze top trending posts:

  • 9 Bewezen manieren om mieren uit kolibrievoeders te houden
  • 9 Bewezen manieren om Orioles naar uw tuin te lokken.
  • 10 bewezen manieren om bijen uit kolibrievoeders te houden

Uitgelichte afbeelding: PopTika, Shutterstock

Harry Flores

Harry Flores is een gerenommeerd schrijver en gepassioneerd vogelaar die talloze uren heeft besteed aan het verkennen van de wereld van optica en vogelspotten. Harry groeide op aan de rand van een klein stadje in de Pacific Northwest en ontwikkelde een diepe fascinatie voor de natuurlijke wereld, en deze fascinatie werd alleen maar intenser toen hij het buitenleven in zijn eentje begon te verkennen.Na het voltooien van zijn opleiding begon Harry te werken voor een natuurbeschermingsorganisatie, die hem de kans gaf om heinde en verre te reizen naar enkele van de meest afgelegen en exotische locaties op aarde om verschillende vogelsoorten te bestuderen en te documenteren. Tijdens deze reizen ontdekte hij de kunst en wetenschap van optica, en hij was meteen verkocht.Sindsdien heeft Harry jarenlang verschillende optische apparatuur bestudeerd en getest, waaronder verrekijkers, telescopen en camera's, om andere vogelaars te helpen het meeste uit hun ervaringen te halen. Zijn blog, gewijd aan alles wat met optica en vogels te maken heeft, is een schat aan informatie die lezers van over de hele wereld trekt die meer willen weten over deze fascinerende onderwerpen.Dankzij zijn enorme kennis en expertise is Harry een gerespecteerde stem geworden in de optiek- en vogelaarsgemeenschap, en zijn advies en aanbevelingen worden veel gevraagd door zowel beginners als doorgewinterde vogelaars. Als hij niet schrijft of vogels kijkt, is Harry meestal te vindensleutelen aan zijn spullen of tijd doorbrengen met zijn familie en huisdieren thuis.